24.02.2015 12:11

Pierīgas jātniekiem uzvaru birums Latvijas ziemas čempionāta otrajā posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ģirts Bricis un Kate Ansone Ģirts Bricis un Kate Ansone Publicitātes

Sporta centra "Kleisti" slēgtajā manēžā aizvadītas Latvijas ziemas čempionāta otrā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā.

Sarežģītākajā ātruma maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem startēja 13 sportiskie pāri. Pirmo vietu izcīnīja Ģirts Bricis ar zirgu Emilie Joly JB no Babītes novada jāšanas sporta kluba "Sport de Lux", kurš distanci veica bez soda punktiem 66,43 sekundēs, informēja Latvijas Jātnieku federācijas preses dienests.

Nekļūdīga bija arī Laura Penele ar Progresu no Jaunmārupes z/s "Lielceri", taču distancē bija par pāris sekundes desmitdaļām lēnāka un ieguva otro vietu. Trešajā vietā Ģirts Bricis ar Carlord (4 soda punkti). Ģirts ar zirgu Camparo sasniedza labāku rezultātu, saņemdams divus soda punktus par laika normas pārtēriņu, taču ar šo zirgu viņš nestartēja čempionāta ieskaitē.

Pēc diviem posmiem pieaugušo konkurencē līderpozīcijās ar 37 punktiem pārliecinoši ir Ģ. Bricis, kurš pirmajā posmā ieņēma otro vietu aiz lietuvieša Daniela Gutkauska. Otrajā vietā L. Penele (28 p.) un trešajā Dainis Ozols (27 p.).

Uzvaras citos maršrutos guva vēl vairāki Pierīgas novadu pārstāvji.

Pirmajā maršrutā līdz piecus gadus veciem zirgiem (100 cm augsti šķēršļi) pirmo vietu izcīnīja Aigars Bregže ar Catch Me no Jaunmārupes z/s "Lielceri", trešajā maršrutā (120 cm) uzvarēja kluba "Sport de Lux" prezidente Kate Ansone ar Chandra H, 6.a maršrutā junioriem un jaunajiem jātniekiem (120 cm) labākā izrādījās Anna Šellere ar Aldari no Baldones jātnieku sporta kluba "Telfas", bet 6.b maršrutā 2. grupas amatieriem (110 cm) pirmo vietu izcīnīja Kristīne Baradovska ar Gongu no Babītes novada jātnieku sporta kluba "Temperaments".

"Esmu gandarīta par mūsu sporta kluba sportistu sasniegtajiem panākumiem, turklāt jau vairākas sacensības pēc kārtas," atzina Kate Ansone. "Mums ir izveidojusies laba komanda, mēs cits citu atbalstām un palīdzam. Ļoti priecājos par savu uzvaru maršrutā ar 120 cm augstiem šķēršļiem, jo mani nevar pieskaitīt pie profesionāliem jātniekiem. Man katras sacensības ir svētki, jo startēju tikai tad, kad man ir brīvs laiks."

Latvijas ziemas čempionāta trešais posms paredzēts 7. martā, pēdējais ceturtais – 21. martā.

Otrā posma sacensības fotogrāfijās skatāmas šeit.