23.02.2015 14:40

Daugulis, Āboltiņa un Gasūna uzvar FIS sacensībās kalnu slēpošanā Siguldā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Daugulis, Āboltiņa un Gasūna uzvar FIS sacensībās kalnu slēpošanā Siguldā ekrānšāviņš no youtube.com/infoskiLV

Nedēļas nogalē Kordes trasē Siguldā Baltijas kausa izcīņas otrā posma ietvaros pirmo reizi notika Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kategorijas sacensības kalnu slēpošanā, kurās piedalījās sportisti arī no Igaunijas, Lietuvas un Baltkrievijas.

Sacensību nolikums paredzēja, ka elites grupas slēpotāji FIS sacensībās divas dienas sacenšas slaloma disciplīnā, bet jaunieši trijās vecuma grupās un seniori mērojas meistarībā milzu slaloma distancēs.

Vīriem, nestartējot šobrīd labākajam Latvijas kalnu slēpotājam Kristapam Zvejniekam, vairāk nekā 30 dalībnieku konkurencē abas dienas nepārspēts palika siguldietis Kaspars Daugulis. Sestdien divu distanču summā viņš par 1,34 sekundēm apsteidza Žaku Gedru un par 2,60 sekundēm Danielu Fogeli. Svētdien K. Dauguļa pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem bija mazāks – lietuvietis Roks Zavecks viņam zaudēja 0,47 sekundes un D. Fogelis 1,36 sekundes. FIS punktu izteiksmē uzvarētājs nopelnīja attiecīgi 62,46 un 64,62 punktus.

Slaloma sacensībās dāmām abās dienās startēja nepilni divi desmiti kalnu slēpotāju. Pirmajā dienā uzvaru izcīnīja pēdējos gados Norvēģijā dzīvojošā ķekaviete Agnese Āboltiņa, aiz kuras ierindojās siguldiete Ieva Meldere (+1,24 s) un Ieva Januškevičūte no Lietuvas (+1,82 s). Savukārt otrajā dienā labākā izrādījās sestdien nefinišējusī Evelīna Gasūna, tālākajās vietās atstājot Lieni Bondari (+0,24 s) un A. Āboltiņu (+0,36 s).

Sacensībās milzu slalomā senioriem abās dienās uzvaras izcīnīja Jānis Korde un Vita Ciesniece, bet jauniešiem – Daniels Loss U-16 vecuma grupā. Pa vienam panākumam guva Kristofers Gulbis, Daniils Jakubovskis no Baltkrievijas, Madara Vinklere un Helēna Ērenpreisa U-12 grupā, Lauris Opmanis, Edgars Žurevskis, Sonija Askinēzere un Laura Bērziņa U-14 grupā, kā arī Žanete Gedra un Beāte Abāšina U-16 grupā.