22.02.2015 13:25

FOTO: Zemledus makšķerēšanas sacensībās lielākie lomi atkal krimuldiešiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
FOTO: Zemledus makšķerēšanas sacensībās lielākie lomi atkal krimuldiešiem Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Sestdien "neitrālā laukumā" Plaužu ezerā Ķeipenes pagastā notika Pierīgas novadu sporta spēļu sacensības zemledus makšķerēšanā. Vienās no visplašāk pārstāvētajām sacensībām šoreiz piedalījās vienpadsmit Pierīgas novadu pārstāvji.

Sacensību nolikums paredzēja, ka katru komandu pārstāv četri dalībnieki. Sacensības notika četros atsevišķos sektoros – katrā pa vienam dalībniekam no komandas. Katrā sektorā rezultāti tika noteikti atsevišķi, un uzvarētāji komandu vērtējumā tika noskaidroti, summējot atsevišķas vietas.

Tāpat kā pērn, meistarīgākie un veiksmīgākie izrādījās Krimuldas novada zemledus makšķernieki, kuru iegūtās vietas sektoros saskaitot, summā sanāca 11,5 punkti. Uzvarētāju sastāvā startēja pagājušā gada individuālo sacensību uzvarētājs Viktors Romanovskis, kā arī Māris Miškins, Aivis Zelčs un Jānis Stokovs, kurš uzvarēja vienā no sektoriem.

Komandu vērtējumā tālākajās vietās ierindojās Stopiņu novads (16 p.), Salaspils (19,5), Ropaži (21,5), Sēja (23), Mārupe (25,5), Inčukalns (27), Olaine (28), Saulkrasti (29,5), Mālpils (30,5) un Baldone (32).

Individuāli vislielāko lomu – 643 gramus – izvilka Jevgēņijs Ivanovs no Stopiņiem. Tiesa, tas ir teju trīs reizes mazāks nekā bija pagājušā gada uzvarētājam. Atsevišķos sektoros līdz ar J. Stokovu un J. Ivanovu vēl uzvarēja J. Freibergs no Salaspils un A. Grantiņš no Sējas novada.

Nākammēnes Pierīgas novadu sporta spēlēs paredzētas trīs sacensības: 14. martā Baldonē, Mālpilī un Ropažos risināsies telpu futbola priekšsacīkšu turnīri un nedēļu vēlāk Ulbrokā, Ropažos un Babītē finālsacensības, bet 22. martā Babītes novads uzņems novusa turnīru.