21.02.2015 15:33

Brāļi Šici atgriežas uz goda pjedestāla Pasaules kausa priekšpēdējā posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Siguldieši Andris un Juris Šici sestdien izcīnījuši trešo vietu kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējā astotā posma sacensībās divnieku ekipāžām Altenbergas trasē Vācijā.

Pirmajā braucienā brāļi Šici uzrādīja trešo labāko rezultātu, bet otrajā bija ceturtie ātrākie, kas ļāva nosargāt bronzas medaļas posma kopvērtējumā. Uzvarētājiem vāciešiem Tobiasam Vendlam un Tobiasam Arltam viņi zaudēja sekundes divas desmitdaļas, bet no otrās vietas ieguvējiem, Pasaules kausa kopvērtējuma līderiem Tonija Egerta un Sašas Benekena atpalika par 0,128 sekundēm.

Otrā labākā Latvijas ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš ierindojās 13. vietā 19 divnieku konkurencē (+0,983 s), kaut arī pēc pirmā mēģinājuma viņi bija pat piektajā vietā, bet ropažnieks Kristens Putins kopā ar Kārli Matuzelu ieņēma 16. pozīciju (+1,706 s).

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā Andris un Juris Šici saglabā trešo vietu (594 p.) aiz abām Vācijas ekipāžām Egerta/Benekena (925) un Vendla/Arlta (885). Gudramovičs un Kalniņš ar 209 punktiem ir sešpadsmitie.

Vēlāk notikušajās sacensībās vīriem sezonas labāko rezultātu sasniedza siguldietis Inārs Kivlenieks. Atsevišķos braucienos viņš uzrādīja desmito un ceturto rezultātu un summā izcīnīja piekto vietu. Labāki par viņu bija tikai trīs Vācijas kamaniņu braucēji ar Feliksu Lohu priekšgalā, kā arī austrietis Kindls. Uzvarētājam Kivlenieks zaudēja 0,367 sekundes.

13. vietu ieņēma Artūrs Dārznieks (+0,861 s), bet 18. vietā 32 dalībnieku konkurencē ierindojās Riks Kristens Rozītis (+1,117 s).

Svētdien Altenbergā notiks dāmu braucieni un Sprinta kausa sacensības. Pasaules kausa izcīņa noslēgsies ar pēdējo posmu nākamās nedēļas beigās Soču trasē, kur kamaniņu braucēji cīnīsies arī par Eiropas čempionāta godalgām.