19.02.2015 16:48

Laima Klauža ierindojas 75. vietā sprintā, startēs arī 10 kilometros

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Carnikaviete Laima Klauža ceturtdien pasaules slēpošanas čempionātā Falunā (Zviedrija) startēja 1,2 kilometru klasiskā stila sprinta kvalifikācijas sacensībās.

94 dalībnieču konkurencē viņa uzrādīja 75. rezultātu, finišējot pēc piecām minūtēm un 6,13 sekundēm. Kvalifikācijas uzvarētājai, slavenajai Polijas slēpotājai Justīnai Kovalčikai Klauža zaudēja minūti un 41,24 sekundes.

Mazliet ātrāks solis trasē bija abām pārējām Latvijas slēpotājām – Anda Muižniece ierindojās 59. vietā (+0:51,08) un Vineta Pētersone 64. vietā (+1:08,01). Finālsacensībām kvalificējās trīsdesmit labākās.

"Apriņķis.lv" jau ziņoja, ka pasaules čempionāta pirmajā dienā kvalifikācijas sacensībās dāmām 5 km brīvā stilā distancē L. Klauža iekļuva desmit labāko slēpotāju skaitā, taču neizpildīja iepriekš noteikto prasību, ka rezultātam FIS punktu izteiksmē ir jābūt mazākam par 180.

Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis informēja, ka jau pēc sacensībām Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) pieņēma lēmumu atcelt noteikumu par FIS punktiem. Līdz ar to pretēji sākotnējai informācijai visu desmit pirmo vietu ieguvējas, arī carnikaviete, 24. februārī varēs piedalīties pasaules čempionāta pamatsacensībās 10 km brīvā stila slēpojumā.

Jāatgādina, ka prasību par FIS punktiem kvalifikācijā izpildīja tikai divas dalībnieces.