19.02.2015 13:41

Saulkalnes florbolisti pieveic carnikaviešus un apsteidz viņus turnīra tabulā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkalnes florbolisti pieveic carnikaviešus un apsteidz viņus turnīra tabulā arhīvs

Rīgas atklātajā čempionātā florbolā nobeigumam tuvojas otrais aplis, un vienā no šīs nedēļas centrālajām spēlēm savā starpā tikās Salaspils novada "Saulkalne S" komanda un Carnikavas florbola klubs.

Austrumu grupas turnīra tabulā abas vienības ieņem vietas labāko trijniekā ar līderiem FK "Ikšķile", taču šoreiz līdzvērtīga cīņa nesanāca. Saulkalnes florbolisti, spēlējot astoņu vīru sastāvā, pirmajās divās trešdaļās iemeta pa pieciem vārtiem, ielaida tikai divus un beigās svinēja pārliecinošu uzvaru 11:5. Sešu vārtu guvumā piedalījās Rūdolfs Būmanis – precīzs metiens un piecas rezultatīvas piespēles. Interesanti, ka dienu iepriekš tieši ar tādu pašu rezultātu Saulkalnes komanda bija zaudējusi FK "Irlava"/"Avant" vienībai Latvijas pirmās līgas turnīrā.

Citā Austrumu grupas spēlē kārtējo zaudējumu – divpadsmito sezonas 13 spēlēs – piedzīvoja "Inčukalns Coyoti" komanda, kas ar 4:6 piekāpās "Bigfoots Pro" florbolistiem. Grupas turnīra tabulā FK "Ikšķile" ir 33 punkti (11 spēlēs), viņiem seko "Saulkalne S" ar 27 punktiem (10) un Carnikava ar 24 punktiem (11), bet "koijoti" ar trim punktiem ieņem pēdējo astoto pozīciju.

Izredzes iekļūt četru labāko komandu skaitā un otrajā posmā turpināt sezonu Superlīgas turnīrā uzlabojuši "Ķekavas Bulldogs" florbolisti, kuri trešdien ar 9:4 pieveica "Nūjas.lv" komandu. Uzvaru lielā mērā divatā nodrošināja Kaspars Kovgers, kurš guva četrus vārtus, un Renāts Degins, kurš trīsreiz precīzi meta un četras reizes rezultatīvi asistēja partneriem.

Turnīra tabulā "buldogi" ieņem piekto vietu, taču tikai par punktu atpaliek no priekšā esošajām komandām "Rīgas Bigfoots Ko" un "Jaeger Team", kurām gan ir pa vienai spēlei rezervē.

Nākamnedēļ Pierīgā paredzētas divas Rīgas atklāta florbola čempionāta spēles – otrdien florbola klubs "Ikšķile" uzņems komandu "Blice", bet ceturtdien Carnikavā viesosies "Rīgas Lauvas". Turnīra pirmais posms noslēgsies marta vidū.