18.02.2015 20:06

Pagājušā gada labākie sportisti sveikti pasākumā "Salaspils sporta laureāts"

Autors  Apriņķis.lv/salaspils.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
2014. gada Salaspils labākais sportists Jānis Amoliņš 2014. gada Salaspils labākais sportists Jānis Amoliņš www.salaspils.lv

Kultūras namā "Rīgava" norisinājās "Salaspils sporta laureāts 2014" – pasākums, kurā novada sportisti satiekas un pārrunā pērn sasniegto un iedvesmo cits citu jauniem panākumiem nākotnē.

Nominācijā 2014. gada labākais sportists tika apbalvots Jānis Amoliņš, kurš ir Latvijas čempions un četrkārtējs pasaules čempions armrestlingā, informēja Salaspils novada domes vietnē. Par pagājušā gada labāko sportisti tika atzīta Latvijas izlases dalībniece vesera mešanā, kā arī Rīgas atklātā čempionāta un Latvijas čempionāta uzvarētāja Karina Orlova.

Par 2014. gada labāko sporta spēļu komandu tika atzīta Salaspils sporta skolas dāmu handbola komanda, kura izcīnīja piekto vietu Latvijas čempionātā virslīgā, otro vietu Latvijas pludmales handbola atklātajā čempionātā un uzvarēja "Ghetto Games Street handbola" finālsacensībās.

2014. gada gada labākā trenera godu izpelnījās Romāns Sledzevskis, kura audzēkņi gan Latvijas, gan starptautiskajās sacensībās karatē ir ieguvuši pirmās vietas, bet Salaspils Karatē klubs vairākkārt saņēmis pirmo vietu komandu kopvērtējumā. Savukārt nominācijā 2014. gada aktīvākā sporta organizācija tika apbalvots Salaspils frisbija klubs, kas jau otro gadu pēc kārtas spēja nosargāt čempiona titulu Latvijas frisbija čempionātā telpās un arī ieguvis vairākas godalgotas vietas starptautiskos turnīros.

Par pagājušā gada Salaspils jaunatnes labāko sportisti tika atzīta pasaules čempione Džosui karatē un pasaules čempionāta titula "Best Fighter" ieguvēja Ilona Ceple. 2014. gada jaunatnes labākā sportista tituls tika vesera metējam Eļčinam Vorobjovam, kurš ir Latvijas ziemas čempionāta, Rīgas jauniešu čempionāta un Latvijas čempionāta uzvarētājs, kā arī Latvijas U-18 un U-20 vieglatlētikas izlases dalībnieks. Savukārt par gada labāko jaunatnes sporta spēļu komandu atzina sporta klubu "Kengaroos", kas rīko Zemgales futbola čempionāta spēles bērniem.

Apbalvojums nominācijā Mūža ieguldījums sportā tika piešķirts Staņislavam Mednim, kurš ir svarcelšanas kustības un roku cīņas pamatlicējs Salaspilī un Latvijā. Staņislavs no laika gala ir bijis aktīvs sporta kustības dalībnieks, sporta veidu popularizētājs, kā arī daudzu jaunu, talantīgu sportistu treneris. Viņa audzēkņi ir arī pasaules čempioni Jānis Amoliņš un Žanna Čingule. Par 2014. gada atbalstītāju tika atzīts SIA "Saulkalne S".

Pasākuma tika sveikti arī sportisti par augstiem sasniegumiem dažāda mēroga individuālajās sacensībās: Nataļja Gasane (armrestlings), Sandra Zālīte (armrestlings), Kaspars Grāvis (armrestlings), Vladislavs Krasovskis (armrestlings), Jānis Amoliņš (armrestlings), Niklāvs Aleksandrs Čakšs (riteņbraukšana), Valters Čakšs (riteņbraukšana), Edgars Uļukins (sporta vingrošana), Ivars Dzenītis (petanks), Ieviņa Dzenīte (petanks), Normunds Šaršūns (kerlings), Māris Kaļveršs (riteņbraukšana), Didzis Malderis (skriešana), Nauris Bondars (skriešana), Māris Birziņš (tāllēkšana), Ilona Ceple (karatē). 2014. gads ir bijis uzvarām bagāts arī vesera mešanas profesionāļiem – Denisam Ivanovam, Artjomam Ahundovam, Igoram Sokolovam, Eļčinam Vorobjovam un Karinai Orlovai. Par uzvarām pagājušā gada pavasara un vasaras sieviešu rallijā suminātas tika Dace Kaļverša un Indra Trofimoviča.

Ceremonijā tika sveiktas arī komandas, kas pārstāvēja Salaspils novadu Pierīgas novadu sporta spēlēs un individuālie sportisti, kā arī atsevišķi sportisti, kas piedalījušies dažāda mēroga sacensībās. Pierīgas novadu sporta spēlēs salaspilieši godalgotas vietas komandu vērtējumā pērn ieguva galda tenisā (1. vieta), basketbolā (2. vieta), kalnu riteņbraukšanā (3. vieta), zolītē (3. vieta) un dambretē (3. vieta), bet florbolā, šahā un vieglatlētikas krosā ieņēma ceturto vietu. Kopvērtējumā 16 komandu konkurencē salaspilieši izcīnīja sesto vietu.

Sporta nama kolektīvs lielu paldies teica arī tiem sporta klubiem, kuri visa gada garumā rūpējušies par sportiska gara uzturēšanu novadā. Pateicoties viņu atbalstam, pērn notikuši tādi pasākumi kā "Veselības otrdiena", pusmaratons "Noķer vēju", velobrauciens par godu Baltijas ceļa 25. gadadienai, 40. bērnu sporta svētki, Olimpiskā diena, bērnu nometne "varonis", "Veselā miesā vesels gars".

Atzinības izpelnījās Salaspils Džosui karatē klubs, Salaspils karatē klubs, Salaspils tekvondo sporta klubs, sporta klubs "Kengaroos", bērnu futbola klubs "Salaspils", Salaspils frisbija klubs, basketbola klubs "Salaspils", biedrība "Salaspils/Zīriņi", Salaspils volejbola klubs, Salaspils galda tenisa klubs, biedrībai "Salaspils VS sports", A. Kulakova futbola akadēmijas centrs, I. Miglinieka sporta skola, biedrība "V racingteam", florbola klubs "Saulkalne", Salaspils badmintona klubs, Salaspils batutu skola, mākslas vingrošanas klubs "Grācija".