18.02.2015 11:35

Salaspils frisbija klubs pārved bronzu no Stokholmas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils frisbija klubs pārved bronzu no Stokholmas hellostockholm.se

Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā aizvadīts otrais starptautiskais telpu frisbija turnīrs "Hello Stockholm". Dānijas, Igaunijas, Krievijas, Latvijas, Francijas, Norvēģijas, Vācijas, Zviedrijas un Nīderlandes komandu skaitā bija arī Salaspils frisbija kluba vīru un meiteņu vienības.

Stokholmas turnīra īpatnība ir tā, ka spēles risinās telpās, taču uz mākslīgā zāliena un uz laukuma, kura izmērs ir tāds kā pludmales frisbija laukumam, informēja Salaspils klubā. Grupu turnīrā "Salaspils WT" frisbija komanda uzvarēja zviedru "Uppsala FDK" 11:6 un dāņu komandu "KFK" 11:3, ieņēma pirmo vietu D grupā un nodrošināja vietu astotdaļfinālā, kur ar 10:5 pieveica vācu "Fischkutter".

Ceturtdaļfinālā pret "Tallinn Thunder" komandu no Igaunijas, spēles laikam beidzoties, rezultāta tablo rādīja 8:8, kas nozīmēja, ka uzvarētāja noskaidrošanai būs nepieciešams vēl viens punkts. To izcīnīja salaspilieši un iekļuva pusfinālā, kur pretī stājās internacionālā komanda "Ol'dirty Bastards" ar Lielbritānijas, Francijas, Somijas, Šveices un Zviedrijas spēlētājiem sastāvā. "Salaspils WT" no rezultāta 2:5 prata panākt 6:5 savā labā, tomēr beigās piedzīvoja zaudējumu 7:9.

Cīņā par trešo vietu Salaspils klubs mērojās spēkiem ar "Linkoping Ultimate" komandu no Zviedrijas, guva uzvaru 8:5 un izcīnīja bronzas medaļas. "Salaspils WT" sastāvā spēlēja Dainis Teteris, Ģirts Betmanis, Igors Minovs, Krišs Maļinovskis, Mārtīņš Gusārs, Mārtiņš Kasparāns, Reinis Otisons un Roberts Apinis.

"Salapils FK" dāmu komandai cīņa par medaļām beidzās ceturtdaļfinālā, kur sīvā cīņa nācās piedzīvot zaudējumu 9:10 pret Nīderlandes komandu "Primavera". Taču turpinājumā salaspilietes guva vēl divas uzvaras un finišēja piektajā vietā. Komandas sastāvā spēlēja Elza Vulfa, Ieva Grabe, Lāsma Kublicka, Inese Slokenberga, Monta Poduma, Santa Siņica, Evija Arste un Alīna Kiškurno.

1. martā Salaspilī un Ogrē ar salaspiliešu piedalīšanos turpināsies Latvijas Frisbija līgas turnīrs.