17.02.2015 15:36

Babītes novusa komanda turpina cīņu par medaļām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes novusa komanda turpina cīņu par medaļām arhīvs

Izcīnot trīs uzvaras trijās spēlēs Latvijas komandu čempionāta priekšpēdējā ceturtajā kārtā, Babītes sporta kluba novusisti uzlabojuši situāciju kopvērtējumā un nav zaudējuši teorētiskas cerības pacīnīties par medaļām.

Nedēļas nogalē Babītes novusa komandas spēlētāji aizvadīja ceturtā posma turnīru Kuldīgā un no turnīra pārbrauca neuzvarēti. Viņi sīvā cīņā pārspēja Kuldīgas novada vienību "Sigma" 27:23 un Bauskas sporta centra "Mēmele" komandu 26:24, kā arī visai pārliecinoši pieveica "Rīgas satiksmi" 30:20.

Krietni vājāki panākumi bija Ķekavas komandai, kas savā laukumā pārspēja priekšpēdējā vietā esošo Skrundu 31:19, taču piekāpās gan čempionāta līderiem valmieriešiem 14:26, gan Salas novada komandai 18:30.

Turnīra tabulā pirms pēdējā posma līderiem Valmieras novusistiem ir 33 punkti, viņiem seko Rīgas "Rokāde" ar 29 punktiem un Cesvaine ar 26 punktiem. Babītes komanda ar 21 punktu ir sestajā vietā, savukārt ķekavieši ar 10 punktiem ir 14. pozīcijā 16 vienību konkurencē.

Par uzvaru pienākas trīs punkti, katrai komandai atlicis aizvadīt pa trim spēlēm. Pēdējais posms paredzēts 7. martā, un viens no četriem turnīriem risināsies Babītes sporta kompleksā Piņķos.

Turpinās arī citi Latvijas komandu čempionāta turnīri novusā. Pirmajā līgā vīriem plāni klājas sporta kluba "Babīte" otrajai komandai, kas ar divām uzvarām un pieciem punktiem pēc aizvadītiem 12 mačiem atrodas priekšpēdējā 15. vietā. Savukārt otrajā līgā finālturnīrā par 1.–9. vietu pagaidām otro vietu ieņem Baldones un trešo – Olaines komanda.

Visbeidzot Latvijas dāmu čempionāta otrajā posmā trīs neveiksmes piedzīvojusi Ķekavas komanda – 3:21 pret Burtnieku novada vienību, 15:17 pret Vaidavu un 15:17 pret Ogres "SB Vilnis" komandu. Tabulā pirms pēdējā posma, kas paredzēts jau šīs nedēļas nogalē, ķekavietes ar vienu uzvaru un trim punktiem ir pēdējā desmitajā vietā.