16.02.2015 15:49

Inčukalnā spieda svaru stieni

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Inčukalnā spieda svaru stieni www.sp.lv

Nedēļas nogalē Inčukalna sporta kompleksā notika novada čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu, kas vienlaikus bija arī pauerliftinga Latvijas kausa izcīņas trešais posms un Vidzemes Reģiona kausa otrais posms.

Līdz ar divpadsmit sporta klubu pārstāvjiem sacensībās piedalījās vēl ducis individuālo dalībnieku, pavisam 63 sportisti. Šajās sacensībās sportisti pārbauda savu spēka izturību, nevis uzspiežot iespējami smagāku svara stieni, bet gan iespējami vairāk reižu paceļot stieni, kas ir dalībnieka personīgajā svarā (dāmām – puse no svara). Sportisti sacentās piecās vecuma grupās vīriem un vienā dāmām, katra grupa vēl tika dalīta svara kategorijās.

Inčukalna novada čempionāta komandu vērtējumā ceturto vietu ieguva Siguldas "Panatta Fitness" komanda, kas bija pārstāvēta gandrīz visās vecuma grupās vīriem.

Lielākos panākumus guva Guntis Zvejnieks pirmajā senioru grupā (40–50 g. v.). Sacensībās svara kategorijā līdz 105 kilogramiem viņš 86 kg smago stieni uzspieda 26 reizes, kas bija trešais absolūti labākais rezultāts, rēķinot abas senioru grupas, un ļāva viņam iegūt otro vietu savā svara kategorijā. Otrais savā grupā bija arī Agris Lelis, kurš 79 kg smagu stieni uzspieda 22 reizes.

Divas godalgotās vietas siguldieši ieguva sacensības jauniešiem (līdz 18 gadu vecumam) un junioriem (līdz 23 gadu vecumam). Otro vietu jauniešu grupā izcīnīja 15 gadus vecais Leonards Zaltāns, kurš 67 kg smago stieni uzspieda 16 reizes. Savukārt junioru konkurencē trešo vietu ieguva Emīls Ločmelis – 69 kg stienis tika pacelts 20 reižu. Vēl jauniešiem ceturtajā vietā savā svara kategorijā ierindojās Eduards Šķesteris un piektajā Bruno Bajārs.

Vīru konkurencē piedalījās vairāki citu Pierīgas novadu spēkavīri, tiesa, labāko trijniekos viņiem iekļūt neizdevās. Ceturto vietu ieguva Mārtiņš Sils no Mālpils un Ēriks Zvaigzne no Inčukalna, septīto cits inčukalnietis Daniils Merkulovs, astoto – Matīss Vindačs no Ķekavas spēka sporta veidu kluba "Spēka Pasaule".

Inčukalna novada čempionātu svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu organizēja Latvijas Pauerliftinga federācija sadarbībā ar biedrību "Spēka Pasaule" un Inčukalna novada domi.