15.02.2015 16:44

Martins Dukurs Pasaules kausa sezonu noslēdz ar otro vietu Sočos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Martins Dukurs Pasaules kausa sezonu noslēdz ar otro vietu Sočos ekrānšāviņš no youtube.com

Jau pirms pēdējā posma garantējis sesto uzvaru skeletona Pasaules kausa kopvērtējumā, siguldietis Martins Dukurs Soču olimpiskajā trasē finišēja otrajā vietā. Tomasam Dukuram ceturtā vieta pēdējā posmā garantē otro vietu kopvērtējumā.

Svētdienas sacensībās olimpiskais čempions Aleksandrs Tretjakos mājas trasē sasniedza labākos rezultātus abos braucienos, bet Martins abos bija otrais, summā konkurentam zaudējot 0,41 sekundi. Tālu atpaliekot no abiem līderiem, trešajā vietā ierindojās Sungbins Juns no Dienvidkorejas (1,28 sekundes aiz Tretjakova), bet Tomass, kurš pēc pirmā brauciena bija trešais, korejietim beigās zaudēja sekundes septiņas simtdaļas.

Pasaules kausa kopvērtējumā M.Dukurs, kurš vinnēja sešos no astoņiem posmiem, savāca 1770 punktus. Otrais ar 1526 punktiem bija T.Dukurs, nodrošinot brāļiem dubultuzvaru jau trešo sezonu pēc kārtas. Trešo vietu ieņēma Aksels Jungs no Vācijas (1408 p.).

Divas uzvaras Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā šosezon izcīnīja Latvijas bobslejisti ar Oskaru Melbārdi priekšgalā – viņi izrādījās labākie gan divnieku, gan četrinieku konkurencē. Lieliskos panākumus skeletonistiem un bobslejistiem būs jācenšas turpināt pasaules čempionātā, kas no 23. februāra līdz 8. martam risināsies Vinterbergas trasē Vācijā.