11.02.2015 13:13

Siguldietim trešā vieta Eiropas kausa posmā snovbordā

Autors  Apriņķis.lv/Sigulda.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldietim trešā vieta Eiropas kausa posmā snovbordā www.sigulda.lv

Pagājušās nedēļas nogalē Bosnijā un Hercogvinā norisinājās Eiropas Kausa posms snovborda "slopestyle" disciplīnā, kurā piedalījās 37 dalībnieki no Austrijas, Bosnijas, Bulgārijas, Slovēnijas, Serbijas, Krievijas, Baltkrievijas, Horvātijas, Čehijas un Latvijas.

Latviju sacensībās pārstāvēja snovborda izlases sportists siguldietis Artūrs Cukunde. Kā pastāstīja Siguldas pašvaldībā, katram sacensību dalībniekam kvalifikācijā cīņā par 12 ceļazīmēm uz finālu bija doti divi mēģinājumi, no kuriem vērā tika ņemts labākais rezultāts. Kvalifikācijas braucienos Artūram negāja tik labi, kā gribētos, tomēr ar 11. vietu fināla braucieniem izdevās kvalificēties.

Arī finālos katram sportistam tika doti divi braucieni, no kuriem skaitīja labāko sniegumu. Siguldietim izšķirošajos mēģinājumos veicās daudz labāk, un pēc pirmā brauciena Artūrs ierindojās otrajā vietā. Otrajā braucienā A. Cukundem rezultātu neizdevās uzlabot, un kopvērtējumā viņš ieguva trešo vietu Eiropas kausa posmā.

"Slopestyle" ir snovborda disciplīna, kurā dalībnieks braucienā cenšas izpildīt tehniski sarežģītus trikus lielā amplitūdā ar izkoptu stilu pār dažādiem sniega parka elementiem - tramplīniem un slaidiem.