09.02.2015 12:16

Ģirts Bricis un Carlord piekāpjas tikai lietuvietim

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ģirts Bricis un Carlord piekāpjas tikai lietuvietim Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centra "Kleisti" slēgtajā manēžā aizvadītas Latvijas ziemas čempionāta pirmā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Līdz ar mājiniekiem sacensībās piedalījās sportisti no Lietuvas un Igaunijas, un kopā tika reģistrēti 192 starti.

Sarežģītākajā ātruma maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem startēja 27 dalībnieki, no kuriem tikai četri distanci veica bez soda punktiem. Uzvarēja Lietuvas pārstāvis Daniels Gutkausks ar zirgu Carl, kurš sasniedza labāko laika rezultātu – 66,78 sekundes, bet otro vietu izcīnīja Babītes novada jāšanas sporta kluba "Sport de Lux" pārstāvis Ģirts Bricis ar Carlord – 69,70 sekundes, informēja Latvijas Jātnieku federācijas preses dienests.

Pierīgas novadu jātnieki guva panākumus vēl vairākos maršrutos.

Maršrutā nr.5a bērniem līdz 16 gadu vecumam ar 100 cm augstiem šķēršļiem pirmo vietu izcīnīja ropažniece Sabīne Siliņa ar zirgu Kalgari no jāšanas sporta kluba "Mežstrazdiņi". "Ļoti patīk jaunā manēža, ir labs segums, arī citi sportisti vērtē atzinīgi. Maršruts bija interesants, un tad, kad es devos uz starta, "latiņa" jau bija pacelta krietni augta, vajadzēja sasniegt labāko laiku, un man tas izdevās. Prieks par Kalgari, kurš klausīja labi un paveica visu, ko vēlējos. Šis man ir pēdējais gads, kad vēl startēju bērnu konkurencē, un gads sācies labi – pirmais čempionāta posms, pirmā vieta," gandarīta bija Sabīne.

Maršrutā 6A junioriem un jaunajiem jātniekiem līdz 21 gada vecumam pirmo vietu izcīnīja Anna Šellere ar Aldari no Baldones novada sporta kluba "Telfas", bet maršrutā 6B amatieriem uzvarēja Kristīne Baradovska ar Gongu no Jaunmārupes sporta kluba "Temperaments". Savukārt otrajā maršrutā ar 115/120 cm augstiem šķēršļiem 6–7 gadus veciem zirgiem otrajā vietā aiz lietuvieša Mata Petraiša ierindojās olainiete Emīlija Elizabete Zandere ar Lādogu no Mārupes novada ZS "Tīraines staļļi".

Latvijas ziemas čempionātā šķēršļu pārvarēšanā pavisam notiks četri posmi, otrais paredzēts 21. februārī.