07.02.2015 19:44

Ķekavietes palīdz Latvijas florbola izlasei kvalificēties pasaules čempionātam

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavietes palīdz Latvijas florbola izlasei kvalificēties pasaules čempionātam Latvijas Florbola savienība

Valmierā notikušajā pasaules dāmu florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas valstsvienība ierindojusies otrajā vietā un ieguvusi ceļazīmi uz desmito finālturnīru.

Četru florbola klubu FK "Ķekava" un "Ķekavas Bulldogs" spēlētāju pārstāvētā Latvijas izlase pirmajās divās spēlēs pārliecinoši pieveica Spāniju 9:0 un Franciju 15:0, pēc tam nospēlēja neizšķirti 3:3 ar Dāniju, uzvarēja Ungāriju 5:1, bet turnīra pēdējā dienā mačā par pirmo vietu ar 1:8 zaudēja iepriekšējā pasaules čempionāta bronzas laureātēm Šveices florbolistēm.

Ķekavietes piedalījās visās piecās spēlēs, taču viņu devums rezultativitātes punktu izteiksmē nebija pārāk liels. Inga Ametere ("Ķekavas Bulldogs") guva vienus vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles, pa vieniem vārtiem guva FK "Ķekava" florbolistes Elīze Elizabete Bērziņa un Paula Brunovska, bet "buldodzes" Līgas Vancānes kontā viena rezultatīva piespēle.

Pasaules čempionāta finālturnīram, kas notiks šī gada decembrī Somijas pilsētā Tamperē, kvalificējās arī trešās vietas ieguvējas dānietes. 2013. gada čempionātā Latvijas izlase ierindojās piektajā vietā.