07.02.2015 16:30

Martins Dukurs labākais arī Īglsas trasē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Martins Dukurs labākais arī Īglsas trasē ekrānšāviņš no youtube.com

Sesto uzvaru šīs sezonas Pasaules kausa izcīņas posmos skeletonā sestdien Īglsas trasē Austrijā izcīnījis siguldietis Martins Dukurs. Viņa brālim Tomasam šoreiz astotā vieta.

Pasaules kausa izcīņas septītajā posmā Martins kārtējo reizi apliecināja savu meistarību un pārākumu pār konkurentiem. Viņš uzrādīja labākos rezultātus abos braucienos, turklāt bija vienīgais, kurš abos mēģinājumos finišēja ātrāk par 53 sekundēm (52,67 un 52,85). Divu braucienu summā M. Dukurs tuvākos sekotājus Krievijas skeletonistus Aleksandru Tretjakovu un Ņikitu Tregubovu apsteidza par attiecīgi 0,45 un 0,74 sekundēm.

Pieticīgāks starts šoreiz sanāca Tomasam Dukuram. Pēc pirmā brauciena viņš dalīja septīto vietu ar vēl diviem konkurentiem, bet pēc otrā ieņēma astoto vietu. Summā brālim Tomass zaudēja 1,51 sekundi.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirms nākamnedēļ Sočos paredzētā pēdējā posma brāļi Dukuri saglabā pirmās divas vietas – Martinam ir 1560 punktu, Tomasam 1334. Trešajā vietā ar 1232 punktiem ir vācietis Aksels Jungs.

Rīta pusē turpat Īglsā notika sacensības skeletonistēm. Siguldiete Lelde Priedulēna ieņema 19. vietu 22 dalībnieču konkurencē, uzvarētājai olimpiskajai čempionei Elizabetei Jarnoldai no Lielbritānijas zaudējot 1,73 sekundes.

Dienu vēlāk Īglsā skeletonistēm notika vēl vienas sacensības Eiropas čempionāta ietvaros, kas sliktās ledus kvalitātes dēļ tika atceltas nedēļu iepriekš. Pēc pirmā brauciena Lelde Priedulēna bija 11. vietā, taču to nespēja nosargāt un divu braucienu summā ieņēma 15. vietu Pasaules kausa posma ieskaitē un 13. vietu Eiropas čempionātā.