06.02.2015 19:24

Pierīgas skolēniem Latvijas Jaunatnes ziemas Olimpiādes medaļas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas skolēniem Latvijas Jaunatnes ziemas Olimpiādes medaļas Mārtiņš Mālmeisters, www.olimpiade.lv

Piektdien Ērgļos startējušās Olimpiādes pirmajā dienā pie godalgām tika Siguldas, Berģu, Ādažu, Mārupes un Babītes skolu audzēkņi.

Lielākos panākumus Pierīgas mācību iestāžu pārstāvji guva kalnu slēpošanas sacensībās, kas risinājās trijās vecuma grupās.

Jaunākajā trešajā grupā (2002./04. g.dz.) meitenēm otro vietu izcīnīja Elīna Zalāne no Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas (MMP), kur uzvarētājai cēsniecei Karlīnai Lācei divu distanču summā zaudēja 1,52 sekundes. Turpat aiz goda pjedestāla ceturtajā vietā palika Līva Oliņa no Laurenču sākumskolas (+2,15 s), bet piektajā vietā ierindojās Zane Egle no Siguldas pilsētas vidusskolas (+2,89 s).

Otrajā grupā (1999./2001. g.dz.) otro un trešo vietu ieguva Ādažu vidusskolas audzēknes Betija Burkovska un Laura Bērziņa, bet uzreiz aiz viņām ierindojās Siguldas Valsts ģimnāzijas skolnieces Agnese Sakoviča un Rēzija Krastiņa.

Pierīgas skolu pārstāvji izcīnīja vēl trīs vicečempionu titulus – tie tika Elīna Sabīnei Nežbortei no Siguldas pilsētas vidusskolas vecākajā pirmajā grupā jaunietēm (1996./98. g.dz.), kā arī Klāvam Vorslavam no Berģu MMP otrajā grupā puišiem un Dāvim Zvejniekam no Mārupes vidusskolas pirmajā grupā jauniešiem.

Trīs medaļas nopelnīja Pierīgas jaunie snovborda meistari paralēlā slalomā disciplīnā. Par Jaunatnes ziemas Olimpiādes uzvarētāju otrajā vecuma grupā kļuva Amanta Venija Ozola no Siguldas pirmās pamatskolas. Puišiem jaunākajā grupā sudrabs pēc zaudējuma finālā tika Eduardam Rāznam no Berģu MMP, bet bronza – Matīsam Zvaigznem no Siguldas pilsētas vidusskolas.

Divās vecuma grupās aizritēja sacensības slidošanā, un abās pa medaļai tika Babītes vidusskolas pārstāvjiem. Čempiona titulu jaunākajā grupā 500 metru distancē izcīnīja Kristiāns Vidzemnieks (ceturtais šajā grupā bija Carnikavas pamatskolas audzēknis Ernests Krūms), bet vecākajā grupā 800 metru slidojumā trešais bija Tomass Zivtiņš.

Salīdzinoši pieticīgāki bija jauno pierīdznieku rezultāti distanču slēpošanā brīvajā stilā, taču arī šeit bez godalgas neiztika – Kristīne Brunere no Siguldas pilsētas vidusskolas, startējot divu kilometru distancē trešajā vecuma grupā, ierindojās trešajā vietā. No puišiem labākais bija viņas skolas biedrs Markuss Vinogradovs, kurš ieņēma devīto vietu.

Latvijas Jaunatnes ziemas Olimpiādē Ērgļos divas dienas sacensībās septiņos sporta veidos mērojas spēkiem vairāk nekā tūkstoš jauniešu vecumā no 10 līdz 18 gadiem, kuri pārstāv 104 skolu komandas no 38 pašvaldībām. Sestdien sacensības Ērgļos noslēgsies, taču ziemas Olimpiāde vēl nebūs galā – pēc nedēļas Siguldas trasē sacentīsies jaunie kamaniņu braucēji, un diezgan droši, ka lauvas tiesu medaļu nopelnīs Pierīgas novadu skolēni.