03.02.2015 12:28

Pierīgas novusa komandām neveiksmīga Latvijas čempionāta trešā kārta

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas novusa komandām neveiksmīga Latvijas čempionāta trešā kārta arhīvs

Latvijas komandu čempionātā novusā vīriem trešās kārtas spēles aizvadījušas Babītes un Ķekavas vīru komandas. Zaudējumu bija krietni vairāk nekā uzvaru.

Piņķos mājinieku statusā esošā sporta kluba "Babīte" komanda piedzīvoja zaudējumus visos trijos mačos – 20:30 pret Liepājas klubu "Lejaskurzemes Sports", 23:27 pret čempionāta līderiem valmieriešiem un 22:28 pret sporta klubu "Cesvaine". Laukuma saimnieku sastāvā spēlēja Gaidis Čoders, Ainārs Grosens, Juris Grosens, Raivis Jansons, Igors Ramba un Alfrēds Reinsons.

Ķekavas komanda trešās kārtas spēles aizvadīja Kuldīgā, ar 27:23 uzvarēja Ventspils novada "Kursu", ar 20:30 zaudēja Bauskas "Mēmelei" un ar 13:27 Rīgas "Rokādei". Ķekaviešu godu aizstāvēja Mikus Andersons, Gunārs Evers, Juris Firsts, Ritvars Kauss, Juris Pūpols un Guntars Stepiņš.

Latvijas čempionāta turnīra tabulā pēc trim no pieciem posmiem SK "Babīte" ar 12 punktiem noslīdējis uz devīto vietu, bet Ķekavas vienība ar septiņiem punktiem ieņem 14. pozīciju 16 komandu konkurencē. Līderiem Valmieras novusa meistariem ir 24 punkti no 27 iespējamiem. Priekšpēdējais ceturtais posms paredzēts 14. februārī, pēdējais piektais – 7. martā.

Latvijas pirmās līgas turnīrā 16 klubu konkurencē spēlējošā SK "Babīte" otrā komanda ar divām uzvarām deviņos mačos un pieciem punktiem ieņem 14. vietu. Toties otrās līgas turnīrā Pierīgas komandām pagaidām klājas gluži labi. Pēc aizvadītā pirmā posma finālturnīram par 1.–9. vietu, kurā izspēlēs trīs ceļazīmes uz pirmo līgu, kvalificējušās Baldones, Olaines un Ķekavas vīru komandas, bet Mālpils sporta kluba un Ropažu "Skille" novusisti turpinās cīņu par vietas saglabāšanu otrajā līgā.

Startējis arī Latvijas komandu čempionāts novusā dāmām, un pirmajā kārtā Ķekavas komanda, kuras sastāvā spēlēja Biruta Siliņa, Dzintra Čudare, Aiva Oša, Regīna Andersone un Daina Vanaga, guva vienu uzvaru trijās spēlēs pret sāncensēm no Rīgas un Jelgavas.