02.02.2015 14:22

Latvijas kausa izcīņā kalnu slēpošanā uzvaras Zvejniekam, Melderei un Gasūnai

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas kausa izcīņā kalnu slēpošanā uzvaras Zvejniekam, Melderei un Gasūnai www.infoski.lv

Nedēļas nogalē Kordes trasē Siguldā ar gandrīz visu labāko Latvijas sportistu, kā arī Igaunijas un Baltkrievijas pārstāvju piedalīšanos risinājās Latvijas kausa izcīņas pirmā posma sacensības kalnu slēpošanā.

Pirmajā dienā notika sacensības supergigantā un milzu slalomā, bet otrajā dienā, kad dalībnieku sastāvu papildināja vairāki no Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādes pārbraukušie, labākie tika noskaidroti slaloma distancēs. Vienlaikus notika arī sacensības jauniešiem trijās vecuma grupās.

Elites grupā vīriem nepārspēts palika mārupietis Kristaps Zvejnieks, kurš izcīnīja pirmās vietas visās trijās disciplīnās. Milzu slalomā un slalomā otrajā vietā aiz vecākā brāļa ierindojās Miks Zvejnieks, bet supergigantā viņu apsteidza vēl arī Artūrs Kāršenieks. Visās trijās disciplīnās Miks bija labākais starp junioru vecuma slēpotājiem.

Dāmu sacensību pirmajā dienā divas uzvaras svinēja siguldiete Ieva Meldere, bet svētdien slalomā viņu trešajā vietā atstāja divas Jaunatnes ziemas Olimpiādes dalībnieces Evelīna Gasūna un Elīna Sabīne Nežborte no Siguldas.

Jauniešu sacensībās vislabāk veicās Laurai Bērziņai no sporta kluba "Virsotne" – U-14 vecuma grupā viņa uzvarēja visās trijās sacensībās. Jaunākajā U-12 grupā Samanta Līcīte guva pirmās vietas slalomā un milzu slalomā, bet supergigantā bija trešā. Savukārt U-16 grupā, kur katrā disciplīnā vinnēja cita sportiste, visas trīs reizes labāko trijniekā bija Arta Irbe – viņai viena otrā un divas trešās vietas.

U-12 grupā puišiem labākais bija Kristofers Gulbis, kurš guva divas uzvaras un vienreiz bija otrais, U-14 grupā divas pirmās un viena trešā vieta Edgaram Žurevskim, bet U-16 grupā, kurā divas uzvaras izcīnīja viesi no Baltkrievijas, pa divām reizēm uz goda pjedestāla kāpa Daniels Loss un Klāvs Verners Vorslavs.

Latvijas kausa izcīņas otrais posms paredzēts februāra beigās. Līdz tam Kaķīškalna trasē paredzētas vairākas sacensības bērniem un pieaugušajiem, Pilsētas trasē – Baltijas kausa otrais posms, bet jau šīs nedēļas beigās daudziem jaunajiem kalnu slēpotājiem plānots starts Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādē Ērgļos.