02.02.2015 09:48

Pierīgas badmintonistiem Latvijas čempionātā medaļas gandrīz visos turnīros

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Monika Radovska centrā Monika Radovska centrā Siguldas badmintona klubs

Salaspils sporta namā divas dienas risinājās Latvijas badmintona čempionāta finālturnīrs, kurā dalībnieku vidū bija Siguldas badmintona kluba, Baložu vidusskolas un sporta kluba, kā arī Salaspils badmintona kluba spēlētāji.

Lai iegūtu tiesības piedalīties Latvijas badmintona čempionāta finālturnīrā, spēlētājiem pagājušā gada laikā bija jāpiedalās vismaz divās no četrām priekšsacīkšu kārtām. Pierīgas novadu pārstāvjiem izdevās tikt pie godalgām četros no pieciem turnīriem.

Lielākos panākumus guva Siguldas badmintona kluba pārstāve Monika Radovska. Vienspēļu turnīrā viņa uzvarēja visās četrās spēlēs un kļuva par Latvijas čempioni. Pusfinālā Monika ar 21:9, 21:7 pieveica otru Siguldas kluba badmintonisti Jekaterinu Romanovu, bet finālā sīvā cīņā uzvarēja Kristīni Šeferi no Rīgas 21:19, 19:21, 21:17.

Spēlē par trešo vietu J. Romanova piekāpās Ievai Popei 12:21, 17:21 un palika ceturtajā vietā. Vienspēļu turnīrā piektajā vietā ierindojās siguldiete Liāna Lenceviča, sestajā Diāna Stognija no Baložiem un devītajā – Inga Bleidele no Salaspils badmintona kluba.

Vēl vienu medaļu Monika Radovska izcīnīja jaukto dubultspēļu turnīrā, kurā viņa kopā ar Didzi Gurecki piedzīvoja zaudējumu pusfinālā, taču mačā par trešo vietu ar 21:11, 21:16 uzvarēja Tomu Preinbergu un Alesju Hodakovsku. Sudraba medaļas izcīnīja otrs Siguldas pāris – Pauls Gureckis un Jekaterina Romanova, kuri finālā piekāpās Reinim Krauklim un Kristīnei Šeferei 21:17, 13:21, 15:21.

Sesto vietu mikstā ieņēma Mārtiņš Kažemaks un Kristīne Martinsone no Baložiem un septīto – siguldieši Aigars Bedrītis un Liāna Lenceviča.

Medaļas Pierīgas badmintonisti izcīnīja arī abos pārējos dubultspēļu turnīros. Dāmām par vicečempionēm kļuva Liāna Lenceviča un Jekaterina Romanova, kuras finālā zaudēja Ievai Popei un Kristīnei Šeferei 13:21, 6:21, bet par bronzas laureātēm kļuva Terēze un Diāna Stognija no Baložu kluba.

Vīru dubultspēļu turnīrā Didzis un Pauls Gurecki pusfinālā zaudēja Edijam Līviņam un Tomam Preinbergam 15:21, 19:21, bet "mazajā finālā" pārspēja Siguldas kluba biedru Aigaru Bedrīti un Ivo Keišu 21:19, 15:21, 21:14 un izcīnīja bronzu. Septītajā vietā ierindojās Baložu kluba badmintonisti Viesturs Bajārs un Jānis Malnačs.

Vienīgi vīru vienspēļu turnīrā pierīdznieki uz goda pjedestāla netika. Labākais no viņiem bija Pauls Gureckis, kurš pēc uzvarām divās pirmajās spēlēs piedzīvoja zaudējumus pusfinālā un mačā par trešo vietu un finišēja ceturtajā vietā. Septīto vietu ieņēma Didzis Gureckis.

Valsts mēroga sacensības Salaspils sporta namā turpināsies jau 7. februārī, kad tur notiks Latvijas čempionāts grieķu romiešu un brīvajā cīņā vīriem, kā arī Latvijas atklātais čempionāts brīvajā cīņā sievietēm.