02.02.2015 07:34

FOTO: Pierīgas labākie dambretisti – Mārupē, Babītē un Ropažos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas novadu dambretes turnīra laureāti Pierīgas novadu dambretes turnīra laureāti Aleksandra Švalkovska

Ar dambretes turnīru, kurā piedalījās astoņas komandas, svētdien Salaspilī startējušas Pierīgas novadu 2015. gada sporta spēles. Par uzvarētājiem kļuva mārupieši, kuri pagājušā gada turnīrā bija palikuši pēdējā vietā.

Turnīra nolikums paredzēja, ka katru komandu pārstāv četri dambretisti, no kuriem vismaz vienai bija jābūt dāmai. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem komandas sastāvā šoreiz drīkstēja pieteikt vienu "leģionāru" jeb dambretistu, kurš īsti neatbilst ierastajam Pierīgas novadu spēļu dalībnieku statusam (novadā dzīvo, strādā vai pārstāv vietējo sporta klubu).

Sacensībām 64 lauciņu dambretē pieteicās astoņu Pierīgas novadu kvarteti, kuri katrs ar katru aizvadīja savstarpējo maču. Par uzvaru pienācās divi punkti, par neizšķirtu viens, par zaudējumu nulle punktu.

Turnīra noslēgumā izrādījās, ka vienādu punktu skaitu – pa 12 no 14 iespējamiem – ieguvuši Mārupes un Babītes novada dambretisti, kuri bija izcīnījuši piecas uzvaras un divreiz nospēlējuši neizšķirti, tajā skaitā savā starpā. Rēķinot "mazos punktus" atsevišķās partijās, mazliet labāka bilance izrādījās mārupiešiem (44), kuri tad arī kļuva par turnīra uzvarētājiem. Čempionu sastāvā spēlēja Vitālijs Kravcovs, Jevgeņijs Matvējevs, Raimonds Klimāvičs un Ginta Štrāla.

Otrās vietas ieguvējus Babītes novadu (40 p.) pārstāvēja Benno Butulis, Romans Viļums, Igors Krūzbers un Saiva Paņko, bet trešo vietu ar 11 "lielajiem" un 36 "mazajiem" punktiem ieguva Ropažu dambretisti Guntis Valneris, Mihails Sivčenko, Regīna Piroņena un Antra Valnere.

Tālākajās vietās komandu vērtējumā ierindojās mājinieki salaspilieši (9 p.), kā arī Baldones (6 p.), Stopiņu (4 p.), Olaines (2 p.) un Mālpils (0 p.) komandas.

Labākie dambretisti tika noteikti arī individuāli pie atsevišķiem galdiņiem (katram dalībniekam septiņas partijas, maksimālais punktu skaits 14). Pirmās vietas ieguva attiecīgi Guntis Valneris (12 p.), Jevgeņijs Matvējevs (13), Raimonds Klimāvičs (11) un Antra Valnere, kura vienīgā turnīrā uzvarēja visos mačos (14).

Otrajās vietās ierindojās Benno Butulis (11), Edijs Novickis no Baldones (11), Regīna Piroņena (10) un Saiva Paņko (11), trešās – salaspilietis Laimonis Zālītis (10), Romans Viļums (11), baldonietis Dzintars Ņeverovskis (9) un Ginta Štrāla (11).

Pierīgas novadu sporta spēles turpināsies ar galda tenisa turnīru 8. februārī Ulbrokā, šaha turnīru 15. februārī Mālpilī un, ja ļaus laika apstākļi, zemledus makšķerēšanas sacensībām 21. februārī Plaužu ezerā Ķeipenes pagastā.