01.02.2015 15:51

Nedēļas nogale pagājusi skeletonistu un bobslejistu zīmē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nedēļas nogale pagājusi skeletonistu un bobslejistu zīmē www.bobslejs.lv

Latvijas skeletonistu un bobslejistu spožais sniegums Eiropas čempionātā Laplaņas trasē Francijā nedēļas nogalē aizēnojis kamaniņu braucēju pēdējos startus pirms Siguldā paredzētā pasaules čempionāta.

Par siguldiešu Martina un Tomasa Dukura izcīnītajām Eiropas čempionāta medaļām jau ziņojām. Svētdien uz Siguldu aizceļoja vēl viena, turklāt zelta – to bobsleja četrinieku sacensībās Oskara Melbārža ekipāžas sastāvā izcīnīja Jānis Strenga. Pasaules kausa sestajā posmā divu braucienu summā krieva Aleksandra Kasjanova četrinieku latvieši apsteidza par 0,28 sekundēm un nostiprinājās arī pirmajā vietā sezonas kopvērtējumā.

Jāpiezīmē, ka nekvalitatīvā ledus dēļ Laplaņā tika atceltas dāmu skeletona sacensības, kurām bija pieteikta siguldiete Lelde Priedulēna. Kā zināms, dienu iepriekš vīriem šī paša iemesla dēļ notika tikai viens brauciens.

Pasaules kausa izcīņas septītajā posmā Lillehammeres trasē Norvēģijā individuālajās sacensībās no Latvijas kamaniņu braucējiem veiksmīgākie bija brāļi Andris un Juris Šici, kuri divnieku ekipāžu konkurencē ierindojās piektajā vietā, uzvarētājiem vāciešiem Tobiasam Vendlam un Tobiasam Arltam zaudējot 0,194 sekundes. Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš finišēja 13. vietā.

Vīru sacensībās abiem siguldiešiem izdevās tikai pa vienam veiksmīgam braucienam, un summā Riks Kristens Rozītis ieņēma 15. vietu, bet Inārs Kivlenieks 23. vietu. Savukārt dāmu sacensībās Ulla Zirne ierindojās 21. vietā 24 dalībnieču konkurencē, bet krimuldiete Elīza Tīruma pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu un nefinišēja. Komandu stafetē Siguldas kvartets U. Zirne, I. Kivlenieks un brāļi Šici ierindojās sestajā vieta deviņu valstu konkurencē.

Visbeidzot Īglsas trasē Austrijā notika kārtējais junioru Pasaules kausa izcīņas posms kamaniņu sportā. Lielāko panākumu Latvijas jaunie sportisti guva komandu stafetes sacensībās, kurās saulkrastieši Kendija un Kristers Aparjodi kopā ar divnieku ekipāžu, kurā brauca ropažnieks Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels, izcīnīja trešo vietu aiz Austrijas un Vācijas junioriem.

Individuālajās sacensībās augstāko vietu izcīnīja Kristers Aparjods, kurš ierindojās sestajā vietā. Labāko desmitniekā vēl izdevās iekļūt kamaniņu divniekam Aksels Tupe un Kaspars Šļakota no Stopiņiem – jauniešu konkurencē viņi ieņēma devīto vietu.

Pasaules čempionāts kamaniņu sportā Siguldas trasē notiks 14. un 15. februārī.