24.01.2015 13:20

Brāļiem Šiciem bronza Pasaules kausa posmā Vinterbergā (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Brāļiem Šiciem bronza Pasaules kausa posmā Vinterbergā (papildināta) arhīvs

Siguldieši Andris un Juris Šici otro reizi šosezon kāpj uz kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas pamatsacensību goda pjedestāla.

Sestdien Vinterbergas trasē Vācijā notikušo divnieku ekipāžu sacensību pirmajā braucienā Šici uzrādīja ceturto labāko rezultātu, otrajā bija piektie ātrākie, un ar to izrādījās pietiekami trešās vietas izcīnīšanai.

Kā ierasts šosezon, pirmās divas vietas izcīnīja Vācijas ekipāžas Tonijs Egerts un Saša Benekens, kā arī Tobiass Vendls un Tobiass Arlts. Siguldieši viņiem zaudēja attiecīgi 0,510 un 0,402 sekundes, bet tuvākos sekotājus Ludvigu Rīderu un Patriku Rastneru no Itālijas apsteidza par 0,047 sekundēm.

Visai veiksmīgas sacensības bija arī otrai Latvijas ekipāžai Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš. Viņi ieņēma septīto vietu 0,760 sekundes aiz uzvarētājiem (atsevišķos braucienos sestais un devītais rezultāts).

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pēc sešiem posmiem brāļi Šici nostiprinājušies trešajā vietā aiz abiem Vācijas divniekiem, bet Gudramovičs/Kalniņš ir 17. vietā.

Krietni pieticīgāki bija Latvijas kamaniņu braucēji vīru sacensībās. 32 dalībnieku konkurencē Inārs Kivlenieks ieņēma 26.vietu (1,1349 sekundes aiz uzvarētāja vācieša Feliksa Loha) un Riks Kristens Rozītis 30.vietu (+3,211 s).

Jāpiezīmē, ka treniņos pirms Pasaules kausa posma Vinterbergā smagus kritienus piedzīvoja siguldieši Kristaps Mauriņš un Artūrs Dārznieks, kuri sacensībās nevarēja piedalīties, turklāt Mauriņam papēža kaula lūzuma dēļ, visticamāk, sezona ir beigusies.

Svētdien Vinterbergā notiks sacensības dāmām un stafešu komandām.

(papildināta ar vīru sacensību rezultātiem)