23.01.2015 14:39

Salaspils un Ķekavas jaunie vieglatlēti kvalificējas Latvijas čempionātam

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Zane Freimane pēc uzvaras augstlēkšanas sacensībās Zane Freimane pēc uzvaras augstlēkšanas sacensībās www.salaspils.lv

Rīgas Sporta manēžā aizvadītas sporta skolas "Arkādija" atklātās ziemas sacensības vieglatlētikā, kas vienlaikus bija arī zonālās atlases sacensības Latvijas jaunatnes čempionātam C vecuma grupā (2002./03. g.dz.).

Kopā ar jaunajiem vieglatlētiem no Rīgas, Jūrmalas, Jelgavas, Bauskas, Iecavas, Ogres un Vecumniekiem startēja arī Ķekavas novada un Salaspils sporta skolu audzēkņi. Vairākiem no viņiem atsevišķās disciplīnās izdevās iekļūt starp pieciem labākajiem un līdz ar to nopelnīt ceļazīmes uz Latvijas čempionātu, kas notiks 1. februārī.

Divās disciplīnās tas bija pa spēkam salaspiliešiem Zanei Freimanei un Vladislavam Magdisjukam. Treneres Gunitas Šales 13 gadus vecā audzēkne Zane izcīnīja pirmo vietu augstlēkšanā, pārvarot 1,31 metru augstumu, kā arī otro vietu 2 kg smagās lodes grūšanā (10,08 metri). Savukārt Vladislavs, kura trenere ir Ināra Znūtiņa, ieņēma divas trešās vietas – 60 metru sprinta skrējienā (finālā 8,91 sekundes) un augstlēkšanā (1,30 m).

Latvijas U-14 vieglatlētikas čempionātā būs pārstāvēta arī Ķekavas novada sporta skola. Par to parūpējās treneru Anitas Kozičas un Vairas Kumermanes audzēknis Artūrs Isajevs, kurš 60 metru skrējiena finālā, finišējot pēc 8,68 sekundēm, zaudēja vienīgi ogrēnietim Ivaram Mackevičam (8,55). 300 metru distancē Artūrs uzrādīja piekto labāko rezultātu 48,69 sekundes.