23.01.2015 13:41

Martins Dukurs Sanktmoricā atgriežas uz uzvaru takas (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Martins Dukurs Sanktmoricā atgriežas uz uzvaru takas (papildināta) ekrānšāviņš no youtube.com

Skeletona Pasaules kausa izcīņas piektajā posmā bobsleja Mekā Sanktmoricas trasē Šveicē ceturto uzvaru šosezon izcīnījis siguldietis Martins Dukurs.

Pirmajā braucienā M. Dukurs sasniedza labāko rezultātu (1:08,25). Tuvāko sekotāju Junu Suņbinu no Dienvidkorejas viņš apsteidza par sekundes divām desmitdaļām. Tomass Dukurs, startējot par spīti veselības problēmām, pēc pirmā mēģinājuma ieņēma sesto pozīciju 0,83 sekundes aiz brāļa, bet iepriekšējā posma uzvarētājs un olimpiskais čempions Aleksandrs Tretjakovs bija tikai desmitais, Martinam zaudējot precīzi vienu sekundi.

Otrajā braucienā jaunākais no brāļiem Dukuriem vēlreiz apliecināja savu meistarību un vienīgais no dalībniekiem trasi veica ātrāk par minūti un astoņām sekundēm (1:07,92), sasniedzot jaunu trases rekordu, un summā svinēja visai pārliecinošu uzvaru. Korejietis Juns spēja nosargāt otro vietu, Martinam zaudējot 0,60 sekundes, bet trešajā vietā ierindojās Ņikita Tregubovs no Krievijas, kurš no uzvarētāja atpalika jau par 1,19 sekundēm.

Tomasam Dukuram otrais mēģinājums izdevās krietni veiksmīgāks par pirmo un ļāva pakāpties par vienu pozīciju uz piekto vietu. Brālim divu braucienu summā viņš zaudēja 1,33 sekundes. Bet A. Tretjakovs tā arī nespēja pacelties augstāk par desmito vietu.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā brāļi Dukuri saglabā pirmās divas vietas – Martinam ir 1110 punkti, Tomasam 974. Trešajā vietā esošais vācietis Aksels Jungs no Tomasa Dukura atpaliek par 62 punktiem.

Vēlāk notika skeletona sacensības dāmām, kurās dalībnieču vidū bija siguldiete Lelde Priedulēna. Pirmajā braucienā viņa sasniedza dalītu 13. vietu, bet otrajā japānietei Omukai zaudēja sekundes divas simtdaļas un finišēja 14. pozīcijā, kas Leldei ir šīs sezonas labākais rezultāts (iepriekš bija 15. un 16. vieta). Uzvarētājai austrietei Janinai Flokai Priedulēna summā zaudēja 2,02 sekundes.

Nākamnedēļ skeletonisti Laplaņā (Francija) aizvadīs Pasaules kausa sesto posmu, kas vienlaikus būs arī Eiropas čempionāts.

(papildināta ar L.Priedulēnas rezultātu)