22.01.2015 12:42

Pierīgas novusa komandām mainīgas sekmes Latvijas čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ar Pierīgas komandu piedalīšanos aizvadīti pirmie divi posmi Latvijas komandu čempionātā novusā, kas risinās trijās līgās.

Sešpadsmit spēcīgāko komandu sabiedrībā virslīgas turnīrā startē Babītes sporta kluba un Ķekavas novada novusisti. Pagaidām labāk veicies Babītes komandai, kas pirmajā posmā uzvarēja visos trijos mačos, otrajā guva vienu uzvaru un ar 12 punktiem ieņem dalītu 3.–7. vietu. SK "Babīte" sastāvā spēlē Gaidis Čoders, Ainārs Grosens, Juris Grosens, Raivis Jansons, Andris Kapenieks, Igors Ramba un Alfrēds Reinsons.

Ķekaviešiem sekmes pagaidām bijušas pieticīgākas – sešos mačos izcīnīta viena uzvara, kas viņus ar četriem punktiem ierindo 14. vietā. Ķekavas komandu pārstāv Mikus Andersons, Gunārs Evers, Juris Firsts, Ritvars Kauss, Juris Pūpols un Guntars Stepiņš. Jāpiezīmē, ka abas Pierīgas komandas savā starpā tikās čempionāta pirmajā posmā, un ar 30:20 pārāki izrādījās SK "Babīte" novusisti.

Virslīgas līderi ar 15 punktiem no 18 iespējamiem ir Valmieras komanda. Turnīrā plānoti vēl trīs posmi, tuvākais no tiem 31. janvārī, kad spēles risināsies arī Ķekavas sporta klubā un Babītes sporta kompleksā Piņķos.

Latvijas pirmajā līgā sezonu ne pārāk veiksmīgi iesākusi sporta kluba "Babīte" otrā komanda. Pēc aizvadītiem diviem posmiem Babītes novusisti ar divām uzvarām sešos mačos un četriem punktiem ieņem priekšpēdējo 15. vietu.

Vairākas Pierīgas komandas startē arī otrās līgas turnīrā, kas pirmajā posmā aizrit vairākās apakšgrupās. B grupā par līderi kļuvusi Baldones komanda, kas uzvarējusi visos piecos līdzšinējos mačos (15 punkti), otro vietu ar 13 punktiem ieņem Ķekavas otrā komanda, bet trešie ar 11 punktiem ir olainieši. Divas uzvaras piecās spēlēs un seši punkti ir Ropažu novada klubam "Skille".

Savukārt C grupā ar trim uzvarām un deviņiem punktiem dalītu ceturto vietu pagaidām ieņem Mālpils sporta kluba novusa komanda. Otrās līgas turnīra otrajā posmā pa trim labākajām vienībām no katras apakšgrupas turpinās cīņu par trim ceļazīmēm uz pirmo līgu.

Šīs nedēļas beigās startēs Latvijas čempionāts novusā dāmu komandām. Dalībnieču vidū būs arī Ķekavas vienība.