21.01.2015 15:29

Florbola izlases sastāvā iekļautas četras ķekavietes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Florbola izlases sastāvā iekļautas četras ķekavietes Latvijas Florbola savienība

Latvijas dāmu florbola izlases galvenais treneris Jurijs Fedulovs nosaucis tās 20 florbolistes, kuras no 3. līdz 7. februārim Valmierā pārstāvēs valsti pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas izlasē iekļautas divas vārtsardzes, piecas aizsardzības spēlētājas, kā arī 13 uzbrucējas. Viņu vidū ir četras Ķekavas florbola klubu pārstāves – uzbrucējas Elīza Elizabete Bērziņa un Paula Brunovska no FK "Ķekava", kā arī Inga Ametere un Līga Vancāne no "Ķekavas Bulldogs" komandas. Valstsvienības rindās nav iekļuvusi "buldodze" Evija Poļakova, kura bija iekļauta izlases paplašinātajā sastāvā.

Visplašāk – ar septiņām florbolistēm – Latvijas valstsvienībā pārstāvēta čempionvienība Kocēnu "Rubene", sešas spēlētājas šosezon pārstāv ārvalstu klubus.

Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā februāra sākumā Latvijas florbola izlases pretinieces būs Šveices, Dānijas, Ungārijas, Spānijas un Francijas florbolistes. Finālturnīram kvalificēsies pirmo triju vietu ieguvējas, kā arī divas labākās no triju kvalifikācijas turnīru ceturto vietu īpašniecēm. Pasaules čempionāta finālturnīrs notiks šī gada decembrī Somijas pilsētā Tamperē.