19.01.2015 11:00

Ģirts Bricis ar Carlord uzvar gada pirmajās konkūra sacensībās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ģirts Bricis ar Carlord uzvar gada pirmajās konkūra sacensībās Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centra "Kleisti" manēžā aizvadītas šāgada pirmās sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Galvenajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem uzvarēja Ģirts Bricis no Babītes novada sporta kluba "Sport de Lux" ar zirgu Carlord.

Latvijas Jātnieku federācijas preses dienestā pavēstīja, ka sacensības bija kupli apmeklētas – četros maršrutos kopā notika 175 dalībnieku pāru starti. Piedalījās arī spēcīgi jātnieki no Lietuvas, kuri arī guva divas no četrām uzvarām.

Galvenajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem startēja 21 dalībnieku pāris, un uzvarēja Ģirts Bricis ar zirgu Carlord, veicot distanci bez soda punktiem 60,11 sekundēs. Otro un trešo vietu izcīnīja Andis Vārna ar zirgiem Fantastiku un Leridu. Kopumā bez soda punktiem finišēja septiņi jātnieki.

Galvenā maršruta uzvarētājs Ģirts Bricis: "Atjaunotajā Kleistu manēžā šīs ir jau otrās sacensības, un nu var redzēt, ka pamats tiešām ir labs – neslīd, var riskēt pagriezienos. Labi, ka sacensībās bija daudz dalībnieku – "mazajos" maršrutos pamazām nāk klāt jauni zirgi un jauni sacensties gribētāji. Es pats, kā parasti, augstākajā maršrutā startēju tikai ar trim zirgiem, kā to nosaka LJF noteikumi. Šobrīd man ir maz jaunzirgu, bet kāds bariņš "lielo" sagatavoti uz 130 cm šķēršļiem un augstāk, tādēļ citus zirgus ņemšu līdzi uz nākamajām sacensībām."

Trešajā maršrutā (120 cm augsti šķēršļi), kurā uzvarēja lietuvietis Mats Petraitis ar Loreal, Ģ. Bricis ierindojās trešajā vietā ar zirgu Camparo.

Pirmajā maršrutā (100 cm) pirmo vietu izcīnīja ZS "Tīraines staļļi" pārstāve olainiete Emīlija Elizabete Zandere ar Lādogu. Savukārt otrajā maršrutā (110 cm) otro un trešo vietu aiz uzvarētāja lietuvieša Tada Šeška ieņēma attiecīgi baldoniete Olga Šellere ar Prestižu (sporta klubs "Telfas") un ropažniece Sabīne Siliņa ar Kalgari (JSK "Mežstrazdiņi").

7. februārī sāksies Latvijas ziemas čempionāts konkūrā, šogad tas risināsies četros posmos.