18.01.2015 19:17

Stopiņu handbolistēm pārliecinošākā uzvara sezonā, salaspiliešiem neveiksmes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas handbola čempionātā aizvadītas trīs spēles ar Pierīgas komandu piedalīšanos. Pie panākuma tika vienīgi Latvijas čempiones Stopiņu novada handbola komandas (NHK) spēlētājas.

Svētdien Aizkrauklē Stopiņu handbolistes tikās ar dāmu virslīgas pastarīti Skrīveru komandu, kas bija zaudējusi visās līdzšinējās 11 spēlēs. Viešņas viņām šo sēriju pagarināja vēl par vienu maču. Cīņu Stopiņu komanda iesāka ar sešiem precīziem metieniem pēc kārtas, pirmo puslaiku pabeidza 20:10 savā labā, bet visu spēli – 36:20, kas ir viņu pārliecinošākā uzvara šosezon.

33 no 36 vārtiem trijatā iemeta Daina Sergejeva (13), Ivita Asare un Elza Seržante (abām pa 10).

Sestdien pa vienai spēlei savā laukumā aizvadīja abas Salaspils handbola komandas, diemžēl abās mājiniekiem nācās piedzīvot zaudējumus.

Dāmu virslīgas mačā Salaspils sporta skolas handbolistes ar 33:40 (19:21) piekāpās Ludzas sporta klubam "Latgols". Pirmajā puslaikā salaspilietes nonāca zaudētājās ar sešu vārtu starpību, taču pamazām to deldēja un drīz pēc pārtraukuma panāca izlīdzinājumu 21:21.

Otrā puslaika vidū mājinieces nopelnīja divus noraidījumus pusminūtes laikā, un ludzānietes viņas par to sodīja, no 27:26 īsā laikā panākot 31:26. Pēdējās minūtēs "Latgols" par noraidījumiem salaspilietes sodīja ar vēl vienu 4:0 izrāvienu.

Laukuma saimniecēm deviņus vārtus guva Renāte Salmane, septiņus – Dace Potapova, pa sešiem – Inese Umjarova un Anastasija Agarkova.

Dāmu virslīgas turnīra tabulā abas Pierīgas komandas ir līdzās – Stopiņu NHK ceturtajā vietā (13 punkti 12 spēlēs), Salaspils sporta skola piektajā (10 p., 11 sp.).

Pirmās līgas turnīrā desmito zaudējumu pēc kārtas piedzīvojuši Salaspils handbolisti. Mājas spēlē pret "Skrīveri/Aizkraukle" vienību pirmo pusi viņi cīnījās kā līdzīgi ar līdzīgiem, taču otro puslaiku sāka ar deviņiem ielaistiem vārtiem pēc kārtas un zaudēja 24:40 (17:18). Niks Remess Salaspils kluba labā guva desmit vārtus.

Turnīra tabulā salaspilieši bez punktiem saglabā pēdējo devīto vietu. Sestie ir "Celtnieks"/Vangaži (8 punkti), septītie – Stopiņu novada handbolisti (7 p.).