17.01.2015 15:55

Jaunajiem kamaniņu braucējiem pasaules čempionāta zelts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunajiem kamaniņu braucējiem pasaules čempionāta zelts www.kamanas.lv

Lillehammeres trasē Norvēģijā notikušā pasaules junioru čempionāta zelta medaļas aizceļo uz Siguldu, Saulkrastiem un Ropažiem.

Pēc Latvijas junioru izlasei visai neveiksmīgi piektdien un sestdien aizritējušajām individuālajām sacensībām pēdējā iespēja reabilitēties bija komandu stafete. Un čempionāta finišs latviešiem izdevās triumfāls – siguldiete Ulla Zirne, saulkrastietis Kristers Aparjods un divnieku ekipāža, kurā startēja ropažnieks Kristens Putins kopā ar Kārli Krišu Matuzelu, sasniedza absolūti labāko rezultātu divas minūtes un 39,326 sekundes.

Otrās vietas ieguvējus Krievijas kamaniņu braucējus Latvijas juniori apsteidza par 0,401 sekundi. Startēja deviņas komandas.

"Sportisti, kas startēja komandas sastāvā bija neapmierināti, dusmīgi par savu sniegumu individuālajā ieskaitē, tāpēc šī bija laba iespēja revanšēties. Un viņi to arī izmantoja," Latvijas Kamaniņu sporta federācijas preses dienests citē izlases vecāko treneri Aivaru Kalniņu.

Iepriekš divnieku ekipāžu sacensībās K.Putins un K.K.Matuzels ierindojās piektajā vietā 0,944 aiz uzvarētājiem vāciešiem Leflera/Štībinga. Juniorēm Ulla Zirne ieņēma 11. vietu, Kendija Aparjode 13. vietu un Alise Evelīna Mitkus 21. Vietu. Junioriem 20. vietā finišēja Kristers Aparjods un 23. vietā Ralfs Bērziņš, bet Gunārs Bergs no Saulkrastiem pirmajā braucienā uzrādīja 26. rezultātu un otrajam mēģinājumam nekvalificējās.