17.01.2015 15:17

Brāļi Šici Oberhofā nenosargā trešo vietu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Andris un Juris Šici kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas piektā posma sacensībās sestdien Oberhofā (Vācija) divnieku ekipāžu sacensībās ierindojušies piektajā vietā.

Pirmajā braucienā siguldieši uzrādīja trešo labāko rezultātu aiz divām labākajām Vācijas ekipāžām. Diemžēl otrais brauciens viņiem sanāca nedaudz sliktāks un nācās zaudēt divas pozīcijas – summā pārāki izrādījās arī Krievijas un Itālijas divnieki.

Divu mēģinājumu summā brāļi Šici uzvarētājiem Tobiasam Vendlam un Tobiasam Arltam no Vācijas zaudēja 0,601 sekundi, bet no trešās vietas atpalika par sekundes trim simtdaļām. Otrā Latvijas ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš ieņēma 12. vietu 1,380 sekundes aiz uzvarētājiem.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā brāļi Šici saglabā trešo pozīciju aiz abiem Vācijas divniekiem.

Vēlāk notikušajās sacensībās vīriem labākais no Latvijas kamaniņu braucējiem bija siguldietis Inārs Kivlenieks. Pirmajā braucienā viņš sasniedza astoto laiku, otrajā bija trīspadsmitais ātrākais un summā ierindojās 12. vietā 32 dalībnieku konkurencē 0,947 sekundes aiz uzvarētāja vācieša Feliksa Loha.

Kristaps Mauriņš ieņēma 20. vietu (+1,230 s), Artūrs Dārznieks 24. vietu (+1,453 s) un Riks Kristens Rozītis 26. vietu (+1,570 s).

Svētdien Oberhofā risināsies dāmu sacensības un komandu stafete. Pasaules kausa sestais posms paredzēts nākamnedēļ Vinterbergas trasē.