17.01.2015 15:02

Kēnigzē pārtrūkst brāļu Dukuru uzvaru sērija

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kēnigzē pārtrūkst brāļu Dukuru uzvaru sērija ekrānšāviņš no youtube.com

Skeletona Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā Kēnigzē trasē Vācijā pārtrūkusi siguldiešu Martina un Tomasa Dukuru dubultuzvaru sērija. Šoreiz vieta uz goda pjedestāla atradās vienīgi Martinam.

Pirmajā braucienā labāko rezultātu (51,32 sekunde) sasniedza Tomass Dukurs. Nieka sekundes piecu simtdaļu robežās aiz viņa ierindojās divi Krievijas skeletonisti Ņikita Tregubovs un Aleksandrs Tretjakovs, bet Martins Dukurs ieņēma neierasti zemo ceturto pozīciju (51,47).

Otrajā mēģinājumā, kad trasē bija atlicis doties vadošajiem sportistiem, Kēnigzē sāka diezgan spēcīgi snigt, un laika apstākļi ieviesa korekcijas vietu sadalē. Šajā situācijā veiksmīgākais izrādījās olimpiskais čempions A.Tretjakovs, kurš divu braucienu summā izcīnīja uzvaru (1:42,98). Martinam izdevās pakāpties uz otro pozīciju, uzvarētājam zaudējot 0,17 sekundes.

Tieši tāpat kā Soču ziemas olimpiskajās spēlēs, labāko trijnieku noslēdza amerikānis Metjū Antuāns (+0,31 s), bet Tomass Dukurs, braucot pēdējais, piesniegušajā trasē uzrādīja tikai 16. rezultātu un summā nokrita uz astoto vietu (+0,74 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc četriem posmiem siguldieši saglabā pirmās divas pozīcijas – Martinam ir 885 punkti un Tomasam 790. Trešajā vietā esošajam vācietim Akselam Jungam ir 736 punkti, bet M.Antuānam 680.

Piektā posma sacensības notiks nākamās nedēļas beigās Sanktmoricā.