16.01.2015 23:42

Siguldas basketbolisti maznozīmīgā spēlē zaudē krāslaviešiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas pirmo posmu basketbola klubs "Sigulda" pabeidzis ar neveiksmi, taču sezonu turpinās desmit spēcīgāko komandu turnīrā.

Pirmos trīs uzbrukumus mājas spēlē pret BK "Krāslava" siguldieši pabeidza rezultatīvi, taču jau pirmās ceturtdaļas vidū iedzīvojās desmit punktu deficītā (8:18). Pakaļdzīšanās ilga desmit minūtes, un otrās ceturtdaļas vidū tablo vēstīja neizšķirtu 32:32.

Ilgu laiku cīņa ritēja teju punkts punktā, un četras minūtes līdz pamatlaika beigām BK "Sigulda", spēlējot bez sava uzbrukumu līdera Edmunda Tukiša, bija vadībā 73:69. Taču neiedomājamā kārtā atlikušajā laikā nespēja gūt ne punkta un piedzīvoja zaudējumu 73:78. Dinars Ramats siguldiešiem guva 19, Raimonds Rudzāts 18 un Ingars Danbergs 16 punktus.

Rūgtumu par galotnē piedzīvoto neveiksmi savu līdzjutēju acu priekšā Siguldas basketbolistiem nosacīti var remdēt fakts, ka spēles iznākums nekādi neietekmēja viņu situāciju sezonas turpinājumā. Siguldieši (8 uzvaras, 6 zaudējumi) jau bija nodrošinājuši vietu starp piecām B apakšgrupas komandām, kas otrajā posmā aizvadīs savstarpējās spēles ar A grupas vienībām, bet krāslavieši šādas izredzes jau bija zaudējuši – līdz ar to šīs spēles iznākums otrajā posmā netiks ņemts vērā.

Līdz janvāra beigām LBL3 turnīrā turpināsies spēles A apakšgrupā, kurā ir par vienu komandu vairāk. Taču jau tagad zināms, ka vietu otrā posma turnīrā par 1.–10. vietu un līdz ar to arī ceļazīmi uz tam sekojošo izslēgšanas turnīru ir nopelnījuši visi trīs Pierīgas klubi no Carnikavas, Saulkrastiem un Siguldas.