16.01.2015 19:16

FOTO: Madonas skolēni rāda klasi distanču slēpošanas sacensībās Siguldā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Madonas skolēni rāda klasi distanču slēpošanas sacensībās Siguldā Ieva Karlsberga

Piektdien Siguldā aizvadītas Sporta un aktīvās atpūtas centra un Siguldas sporta skolas sadarbībā ar zīmolu "Fischer" rīkotā skolēnu čempionāta pirmā posma sacensības distanču slēpošanā.

Kā novēroja "Apriņķis.lv", dalībnieku skaits bija visai kupls – vairāk nekā 150 bērnu un jauniešu ne tikai no Siguldas skolām, bet arī no Rīgas, Carnikavas, Cēsīm, Priekuļiem, Madonas, Smiltenes novada un pat Daugavpils. Uz starta 200 metru brīvā stila sprinta distancē stājās gan tādi slēpotāji, kas trenējas sporta skolās, gan tādi, kam slēpošana ir tikai vaļasprieks un uz slēpēm iznācis stāvēt visai reti.

Siguldas novada pašvaldības Sporta pārvaldes vadītāja Zanda Abzalone gan atzina, ka dalībnieku skaits varējis būt vēl lielāks, jo šoreiz nebija atsaukušies tādu tradicionālo slēpošanas novadu kā, piemēram, Alūksnes un Vecpiebalgas pārstāvji. Viņa pauda cerību, ka nākamajā posmā, kas notiks 30. janvārī, dalībnieku skaits būs lielāks.

Zanda arī pastāstīja, ka šo sacensību balvu fonds ir visai iespaidīgs. Katrā posmā katras grupas 1.–3. vietu ieguvēji tiek apbalvoti ar medaļām un sponsoru balvām. Kopvērtējuma grupu uzvarētāji 1.–3. vietu ieguvēji saņem kausus, diplomus, bet 4.–6. vietu ieguvēji – diplomus. Skolu kopvērtējumā labākā komanda saņems dāvanu karti 1000 eiro apmērā "Fischer" slēpošanas inventāra iegādei, bet otrās un trešās vietas ieguvēji – 10 "Fischer" balvas.

Pēc pirmā posma sacensībām lauvas tiesa balvu aizceļoja uz Madonas pusi. Puišiem pirmās trīs vietas absolūtajā vērtējumā izcīnīja madonieši Raimo Vīgants (27,17 sekundes), Ilvars Bisenieks (29,92) un Toms Zvirgzdiņš (30,75), bet viņu novadniecēm Ievai Pūcei (32,33) un Karīna Pitkevičai (34,75) pa vidu spēja iespraukties Madara Zaķe no Priekuļu vidusskolas (34,47).

Atsevišķas vecuma grupās par uzvarētājiem kļuva Elza Bleidele no Cēsu 1. pamatskolas (S10), Samanta Krampe no Rīgas Friča Brīvzemnieka pamatskolas (S12), Elizabete Paura (S14), Silvestrs Švauksts (V10), Uvis Akmentiņš (V12) un Ilvars Bisenieks (V14) no Madonas pilsētas 1. vidusskolas, Ieva Pūce (S16), Klinta Bičēvska (S18) un Raimo Vīgants (V16) no Madonas Valsts ģimnāzijas, kā arī Aleksejs Palcuns (V18) no J.Raiņa Daugavpils 6. vidusskolas.

Mājiniekiem siguldiešiem, izmantojot Sporta un aktīvās atpūtas centra piedāvātās ērtības, ir visas iespējas progresēt. Šoreiz starp laureātiem iekļuva vienīgi Kristers Danče (otrā vieta V18 grupā) un Oskars Veits (trešā vieta V16 grupā) no Siguldas pilsētas vidusskolas.

Skolēnu slēpošanas čempionāta otrajā posmā 30. janvārī un arī ceturtajā posmā 13. martā paredzētas sacensības intervāla startā slidsolī, bet trešajā posmā 20. februārī – intervāla startā klasiskajā stilā 600–4800 metru distancēs (atkarībā no vecuma grupas).