16.01.2015 16:38

FOTO: Siguldas bērni atzīmē Pasaules sniega dienu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Piektdien, atzīmējot tradicionālo Pasaules sniega dienu, Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā Laurenčos atraktīvi izzinošā pasākumā piedalījās Siguldas novada skolu pirmklasnieki.

Siguldas pilsētas vidusskolas 1.s klase, Laurenču sākumskolas 1. klases un Mores pamatskolas sākumklašu skolēni sporta skolotāju vadībā skrēja stafetes, risināja atjautības uzdevumus, meta mērķī un piedalījās citās aktivitātēs sniegā.

Pirms tam jau no paša rīta Siguldas 1. pamatskolas 1. klašu skolēni iepazina ziemas sporta veidus, izskrēja un izspēlēja stafetes savas skolas pagalmā.

Turpinot Pasaules sniega dienas pasākumus, svētdien, 18. janvārī Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā Laurenčos paredzēts tautas slēpojums "Sigulda".

Tajā spēcīgākajām grupām 9 km trase vīsies gar Gauju un Velna alu, piedāvājot izbaudīt elpu aizraujošu nobraucienu un pamatīgu kāpumu. Jauniešiem un veterāniem tiks piedāvāts vieglāks aplis 5 km, kas sagatavots Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centra blakus esošajās teritorijās. Pašiem mazākajiem slēpotājiem divas reizes būs jāveic 200 metru aplis. Starts un finišs visām grupām paredzēts Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā.

Pasaules sniega dienas organizēšana jau kļuvusi par labu tradīciju gan visā pasaulē, gan arī mūsu valstī, jo šogad tā notiks jau ceturto gadu pēc kārtas. Šī pasākuma mērķis ir rast bērniem iespēju iepazīt dažādas aktivitātes uz sniega un dažādus ziemas sporta veidus. Šo ideju ir radījusi Starptautiskā Slēpošanas Federācija (FIS) ar moto "Vediet bērnus uz sniega".

Arī šogad kopā ar Latvijas Slēpošanas savienību, veikalu tīklu "FANS" un Latvijas Olimpisko komiteju Pasaules Sniega dienas pasākumus organizē pašvaldības, līdz ar to uz Sniega dienas pasākumiem savus pieteikumus ir atsūtījuši vairāk nekā 130 pasākumu organizatori, iesaistot šajās ziemas aktivitātes vairāk nekā 23 000 dalībnieku.

Pierīgā sniega dienas pasākumi paredzēti arī Ādažu vidusskolā, Kadagas pirmsskolas izglītības iestādē (PII), Mārupes PII ''Zeltrīti'', Saulkrastu sporta centrā, Zvejniekciema stadionā, Olaines sporta centrā, Krimuldas vidusskolā, Kordes slēpošanas trasē un Siguldas sporta skolā, Piņķu PII "Saimīte", Salaspils sporta namā, Ķekavas sporta klubā, Ulbrokas vidusskolā un Ulbrokas hokejlaukumā.

Pagājušajā gadā Latvija parūpējās par lielisku sasniegumu, jo ieņēma otro vietu no ļoti daudzām valstīm. Starptautiskā Slēpošanas Federācija novērtēja mūsu valstī notikušās plašās un interesantās aktivitātes un pateicībā dāvāja vairākas ar ziemas sportu saistītas lietas (speciālas teltis, kalnu slēpošanas vārtus, dalībnieku starta numurus, finiša vārtus u.c.), kas tika nogādātas aktīvākajām skolām un pašvaldībām.