16.01.2015 12:37

Trīs siguldietes un mārupietis startēs Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Trīs siguldietes un mārupietis startēs Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē Publicitātes

12. Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē, kas no 25. līdz 30. janvārim risināsies Austrijas pilsētā Vorarlbergā un blakus esošajā valstī Lihtenšteinā, Latviju pārstāvēs 24 jaunie sportisti vecumā no 14 līdz 18 gadiem.

Latvijas delegācijas sastāvā iekļauti arī četri Pierīgas jaunieši, kuri piedalīsies kalnu slēpošanas sacensībās. Tie ir: mārupietis Dāvis Zvejnieks no sporta kluba "Virsotne" un Siguldas sporta skolas audzēknes Evelīna Gasūna, Elīna Sabīne Nežborte un Elizabete Liene Šterna.

Kopumā Latvija ziemas Olimpiādē būs pārstāvēta piecos no astoņiem sacensību programmā iekļautajiem sporta veidiem – vēl arī biatlonā, distanču slēpošanā, snovbordā un daiļslidošanā, informēja Latvijas Olimpiskajā komitejā. Daiļslidošanā un snovbordā startēs pa diviem sportistiem, biatlonā un distanču slēpošanā – pa sešiem, bet kalnu slēpošanā – astoņi.

"Šīs spēles jaunos sportistus ieved olimpiskajā saimē un viņiem ir iespēja sajust olimpisko gaisotni," tā pirms došanās ceļā atzinis Latvijas delegācijas vadītājs Juris Titovs. "Konkurence Olimpiādē būs ļoti spēcīga, taču jaunajiem talantiem ir jāatceras ne tikai par sportiskajiem startiem un katra jaunieša individuāli noliktajiem mērķiem, bet arī, ka šī ir vienreizēja iespēja mācīties un iegūt pieredzi, kādu nekur citur nav iespējams dabūt, kā arī viņi pārstāv visu Latviju."

Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē sacentīsies 46 Eiropas valstu sportisti vecumā no 14 līdz 18 gadiem.