15.01.2015 12:48

LBL2 līderi sagādā mārupiešiem trešo zaudējumu sezonā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
LBL2 līderi sagādā mārupiešiem trešo zaudējumu sezonā Einārs Binders

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas turnīrā pārtrūkusi Mārupes sporta centra komandas desmit uzvaru sērija, kas aizsākās vēl pērn oktobrī.

Trešdien savā starpā tikās abas LBL2 vadošās grupas līdervienības Rīgas Stradiņa universitāte un Mārupes basketbola klubs. Pēc līdzīgas cīņas pirmajā ceturtdaļā studenti otrajā veica strauju izrāvienu, no 18:19 panākot 31:20, un pirmo puslaiku pabeidza ar 14 punktu pārsvaru (47:33).

Pēc pārtraukuma RSU turpināja ofensīvu, un drīz vien starpība sasniedza (56:36) un pēc tam arī pārsniedza 20 punktu robežu. Atlikušajā laikā Mārupes basketbolisti tika noturēti drošā attālumā un piedzīvoja zaudējumu 60:78.

Mārupes sporta centra komandas labā punktus guva desmit spēlētāji, taču divciparu skaitli (10 p.) sasniedza vienīgi Oskars Kalējs. Viens no neveiksmes iemesliem mārupiešiem bija precizitātes trūkums trīspunktu metienos – grozā iekrita tikai trīs metieni no 24.

Turnīrā par 1.–10.vietu pēc desmit kārtām Mārupes komanda ar astoņām uzvarām noslīdējusi uz trešo vietu. RSU basketbolistiem ir desmit panākumi, basketbola klubam "Ogre" – deviņi. Nākamo maču mārupieši aizvadīs 28. janvārī viesos pret Ventspils Augstskolu.