10.01.2015 13:12

Pierīgas novadu sporta spēles sāksies 1. februārī ar dambretes turnīru

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Novadu sporta vadītāju sapulcē Salaspilī apstiprināts 2015. gada Pierīgas novadu sporta spēļu kalendārs un nolikums.

Kalendārā iekļautas sacensības 20 sporta veidos un disciplīnās, kā arī tradicionālās Pierīgas novadu pašvaldību darbinieku sporta spēles, kas paredzētas 27. jūnijā Mārupē. Pierīgas novadu spēles sāksies ar galda spēļu turnīriem – 1. februārī Salaspilī notiks dambretes turnīrs, bet 7. februārī Mālpilī sacentīsies šahisti. Februāra beigās paredzētas zemledus makšķerēšanas sacensības un galda tenisa turnīrs, portālu "Apriņķis.lv" informēja Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvaldē.

Martā plānoti telpu futbola un novusa turnīri, maijā – sacensības orientēšanās sportā, florbolā un kalnu riteņbraukšanā, jūnijā – pludmales volejbolā, septembrī – vieglatlētikas krosā un basketbolā vīriem, oktobrī – volejbolā vīriem un dāmām, šautriņu mešanā un peldēšanā, novembrī – zolītē.

Jāpiezīmē, ka sacensības tiek atceltas un svītrotas no kalendāra, ja kādā no sporta veidiem piesakās mazāk par trim komandām. Tāpat kalendārā iespējamas izmaiņas laika apstākļu (piemēram, zemledus makšķerēšanā) vai citu neparedzētu iemeslu dēļ.

Pierīgas novadu sporta spēļu nolikumā salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu radikālas izmaiņas nav ieviestas. Būtiskākā no tām – individuālajos sporta veidos (orientēšanās, MTB riteņbraukšana, kross, peldēšana) šogad rezultāti tiks vērtēti sešās, nevis piecās vecuma grupās. Tāpat nolikums paredz sacensību laureātus apbalvot ar sacensību organizatoru novados sarūpētām pārsteiguma balvām.