10.01.2015 12:38

Brāļi Dukuri Altenbergā svin trešo dubultuzvaru pēc kārtas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Brāļi Dukuri Altenbergā svin trešo dubultuzvaru pēc kārtas ekrānšāviņš no youtube.com

Skeletona Pasaules kausa izcīņa turpinās ar siguldiešu Martina un Tomasa Dukuru pārākumu. Sestdien Altenbergas trasē Vācijā viņi izcīnīja pirmās divas vietas trešajās sacensībās pēc kārtas.

Pirmajā braucienā Martins uzrādīja pārliecinoši labāko laiku 58,01 sekunde. Tomass no brāļa atpalika par 0,82 sekundēm un ieņēma otro pozīciju, par 0,19 sekundēm apsteidzot olimpisko čempionu Aleksandru Tretjakovu no Krievijas.

Otrajā mēģinājumā, ņemot vērā siltos laika apstākļus un diezgan slikto trases stāvokli, vairākiem agrāk startējušajiem skeletonistiem izdevās sasniegt labākus laikus par latviešiem, tomēr izjaukt vadošo trijnieku ne. Martinam Dukuram uzvara (1:57,25), Tomasam otrā vieta (+1,10 s), A. Tretjakovam sezonas pirmajās sacensībās trešā vieta (+1,22 s).

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā Martinam ir 675 punktu, Tomasam 630, bet trešais ar 568 punktiem ir vācietis Aksels Jungs, kurš Altenbergā A. Tretjakovam zaudēja sekundes trīs simtdaļas un ieņēma ceturto vietu.

Piektdien Altenbergā notika skeletona sacensības dāmām, un pēc neveiksmīgā otrā brauciena siguldiete Lelde Priedulēna savās pirmajās šīs sezonas Pasaules kausa sacensībās ierindojās 16. vietā.

Nākamnedēļ Pasaules kausa izcīņa skeletonā un bobslejā turpināsies Kēnigzē trasē.