10.01.2015 10:13

Kaimiņi no Piejūras novadiem atgriežas mājās kā uzvarētāji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kaimiņi no Piejūras novadiem atgriežas mājās kā uzvarētāji Einārs Binders

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas spēlēs uzvaras pēc līdzīga scenārija izbraukumā izcīnījušas Carnikavas un Saulkrastu basketbola komandas.

Carnikavieši tikās ar basketbola skolas "Rīga" audzēkņiem un izcīnīja svarīgu uzvaru cīņā par iekļūšanu A apakšgrupas piecu labāko komandu skaitā, kas otrajā posmā cīnīsies par 1.–10. vietu. Izšķirošie notikumi laukumā risinājās pirmā puslaika beigās un otrā puslaika sākumā, kad viesi pamanījās no minimāla pārsvara 19:17 to pieaudzēt līdz iespaidīgam 61:24. Beigu rezultāts – 83:53 Carnikavas basketbolistu labā.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākie bija Egīls Ločmelis (22 punkti), Edgars Vecums (21) un Gatis Gargažins (14). Carnikavas klubam šis bija septītais panākums 13 spēlēs, kas viņus trīs mačus līdz pirmā posma beigām turnīra tabulā ierindo ceturtajā vietā.

Diezgan līdzīgā garā uzvaru izbraukumā pār basketbola klubu "Krāslava" piektdien guva pagājušās sezonas LBL3 bronzas laureāti Saulkrastu basketbolisti. Pirmā puslaika vidū viesi no plus divi (15:13) panāca plus 22 (44:22) un apmēram šādu pārsvaru nosargāja līdz pamatlaika izskaņai, kad krāslavieši to mazliet samazināja – 82:70.

Saulkrastu kluba labā vairāk nekā pusi punktu divatā guva Inguss Immers (27) un Reinis Birznieks (25). Ar deviņām uzvarām un četriem zaudējumiem saulkrastieši B grupas tabulā ir otrajā vietā un, tāpat kā basketbola klubs "Sigulda" (8–5), jau garantējuši vietu starp piecām labākajām vienībām.

Nākampirmdien Carnikavas basketbolisti savā laukumā uzņems olimpiskā centra "Limbaži" komandu, dienu vēlāk Saulkrastos viesosies Vidzemes Augstskolas/"Valmiera Glass-2"- basketbolisti, bet piektdien BK "Sigulda" spēlētāji pirmo posmu pabeigs ar maču pret BK "Krāslava".