08.01.2015 18:42

Kristaps Zvejnieks svin dubultuzvaru kalnu slēpošanas sacensībās Francijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Teicamus rezultātus Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) reitinga sacensībās kalnu slēpošanas slalomā Francijas kalnu kūrortā Šamonī pēdējās dienās sasniedzis mārupietis Kristaps Zvejnieks.

Gan trešdienas, gan ceturtdienas sacensībās viņš izcīnīja pirmo vietu, turklāt ļoti pārliecinoši – abas reizes otrajā vietā ierindojās Vinsāns Gaspo no Šveices, kurš Kristapam divu distanču summā zaudēja attiecīgi 1,16 un 1,36 sekundes. Abās sacensībās piedalījās vairāk nekā 110 kalnu slēpotāji no visas pasaules, lielākoties gados jauni sportisti.

Latvijas kalnu slēpošanas izlases līderim trešdienas sacensības bija ievērības cienīgas arī ar to, ka izdevās uzstādīt jaunu personisko rekordu pēc vienās slaloma sacensībās nopelnītajiem FIS punktiem (jo to mazāk, jo augstvērtīgāks rezultāts). Iepriekšējais rekords, ko K. Zvejnieks bija sasniedzis pirms diviem gadiem, bija 11,30 punkti, bet jaunais – 10,14 punkti. Ceturtdien viņš atkārtoja iepriekšējo rekordu.

"Apriņķis.lv" jau ziņoja, ka pirmdien un otrdien Kristaps divreiz kāpa uz FIS sacensību goda pjedestāla – pirmajā dienā viņš uzvarēja, bet otrajā ierindojās trešajā vietā.

Paredzams, ka piektdien K. Zvejnieks piedalīsies vēl vienās FIS sacensībās, bet svētdien startēs Pasaules kausa izcīņas sacensībās Šveicē.