06.01.2015 14:32

"Kārumnieki" aizvadījuši otros turnīrus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Kārumnieki" aizvadījuši otros turnīrus Mārupes sporta centrs

Jaunā gada pirmajā nedēļas nogalē ar vairāku Pierīgas komandu piedalīšanos Rīgā un Mārupē risinājās VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas rīkotās "Kāruma" kausa izcīņas otrā posma turnīri U-10 un U-11 vecuma grupās.

Sacensībām bija pieteikušās 28 meiteņu un 69 zēnu komandas no visiem Latvijas reģioniem. Kā ierasts, mazie basketbolisti divas dienas sacentās ne tikai 4x8 minūtes garās spēlēs, bet arī basketbola elementu stafetēs. Daudziem dalībniekiem tā bija viena no pirmajām sacensību pieredzēm.

No Pierīgas komandām vislabākie panākumi bija puišiem jaunākajā U-10 grupā, kurā arī bija vislielākā pārstāvniecība. Četras uzvaras četrās spēlēs izcīnīja Ādažu komanda, kas "Kāruma" kausa pirmajā posmā nepiedalījās. Mazie ādažnieki pieveica abas Siguldas vienības (82:2 un 47:14), kā arī Brenguļu sākumskolas (41:4) un Valmieras (35:8) jaunos basketbolistus.

Starp līdervienībām pēc aizvadītiem diviem posmiem un astoņām spēlēm ir arī Igora Miglinieka sporta skolas komanda no Salaspils un Mārupes sporta centra komanda. Abām ir pa septiņām uzvarām astoņos mačos. Mazliet pieticīgāki bijuši Berģu mūzikas un mākslas pamatskolas (4–4), abu Siguldas komandu (3–5 un 1–7), kā arī I. Miglinieka skolas Ikšķiles vienības (0–8) uzrādītie rezultāti.

I. Miglinieka sporta skola ar divām komandām bija pārstāvēta arī U-11 grupas turnīrā. Pirmajā posmā ikšķilieši un salaspilieši kopā astoņās spēlēs spēja gūt tikai vienu uzvaru, toties šoreiz gan vieni, gan otri uzvarēja visās četrās spēlēs un krietni uzlaboja savu bilanci "Kāruma" kausa kopvērtējumā.

Meiteņu turnīros par vienu no lielākajiem pārsteigumiem parūpējušās Berģu mūzikas un mākslas pamatskolas audzēknes, kuras izcīnīja četras uzvaras četrās spēlēs un ar septiņiem panākumiem astoņos mačos ir starp U-11 turnīra tabulas līderēm. Pretēja bilance (1–7) ir jaunajām Ikšķiles basketbolistēm.

Visbeidzot U-10 grupā meitenēm pēc diviem posmiem četras uzvaras ir I. Miglinieka sporta skolas komandai un divi panākumi mazajām siguldietēm.

"Kāruma" kausa trešās kārtas turnīri notiks pavasara brīvdienās 17. un 18. martā, bet finālturnīrs – jūnija sākumā. Finālturnīrā varēs piedalīties komandas, kuras būs startējušas vismaz vienā posmā.