03.01.2015 17:59

Abas Latvijas kamaniņu ekipāžas Kēnigzē uzreiz aiz godalgoto trijnieka

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma sacensībās sestdien Kēnigzē trasē Vācijā siguldieši Andris un Juris Šici ieņēma ceturto, bet Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš – piekto vietu.

Divnieku ekipāžu sacensību pirmajā braucienā brāļi Šici pieteicās uz pirmo godalgoto vietu šīs sezonas Pasaules kausa posmos (neskaitot sprintu). Viņi finišēja pēc 50,545 sekundēm, kas bija trešais labākais rezultāts aiz divām vadošajiem Vācijas divniekiem. Diemžēl otrais mēģinājums tik labs neizdevās (50,918 s) un ar septīto vietu otrajā braucienā Šici summā atkāpās uz ceturto pozīciju.

Dubultuzvaru svinēja vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Arlts, kā arī Tonijs Egerts un Saša Benekens, bet trešo vietu ieņēma austrieši Pencs/Fišlers. Uzvarētājiem siguldieši zaudēja 0,653 sekundes, bet no trešās vietas atpalika par 0,429 sekundēm. Andris un Juris nostiprinājušies trešajā vietā Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā.

Arī otram Latvijas divniekam Gudramovičs/Kalniņš viens brauciens izdevās varens, bet otrs – ne visai veiksmīgs. Sākuši ar devīto laiku pirmajā mēģinājumā (50,862), viņi otrajā uzrādīja trešo rezultātu (50,687) un pakāpās uz piekto vietu 19 ekipāžu konkurencē 0,739 sekundes aiz Vendla/Arlta.

Iepriekš notikušajās sacensībās dāmām 15. vietu 24 dalībnieču konkurencē ieguva vienīgā Latvijas pārstāve krimuldiete Elīza Tīruma.

Pirmajā braucienā viņa uzrādīja septiņpadsmito rezultātu (51,756 sekundes), otrajā – piecpadsmito (51,582 s) un divu braucienu summā (1:43,338) uzvarētājai, šosezon gandrīz nepārspējamajai vācietei Natālijai Geizenbergerei zaudēja 1,927 sekundes.

Svētdien Kēnigzē trasē notiks sacensības vīriem, kā arī komandu stafete.