23.12.2014 21:52

Martins Dukurs ceturto reizi iegūst Latvijas Gada balvu sportā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Martins Dukurs ceturto reizi iegūst Latvijas Gada balvu sportā arhīvs

Uz Siguldu aizceļo vēl viena Gada balva – to ieguvis Soču ziemas olimpisko spēļu vicečempions bobslejists Jānis Strenga.

Prestižākajā kategorijā "Labākais Latvijas sportists" par uzvarētāju ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā kļuva Soču ziemas olimpisko spēļu vicečempions un Pasaules kausa ieguvējs skeletonā siguldietis Martins Dukurs.

Uz Gada balvu šajā nominācijā pretendēja arī 2012. gada balvas ieguvējs BMX braucējs Māris Štrombergs, kā arī vienīgais latviešu spēlētājs Nacionālajā hokeja līgā Zemgus Girgensons, Francijas "Open" tenisa turnīra pusfinālists Ernests Gulbis un Eiropas čempions biatlonā Andrejs Rastorgujevs.

Par labāko Latvijas komandu individuālajos sporta veidos kļuva olimpiskie vicečempioni bobsleja četrinieks Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un siguldietis Jānis Strenga. Uz šo godu pretendēja arī divkārtējie Soču ziemas olimpisko spēļu bronzas laureāti Siguldas kamaniņu braucēji Andris Šics un Juris Šics, kā arī pasaules pludmales volejbola ranga līderi Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

"Gada balvas sportā 2014" noslēguma ceremonijā, kas otrdien notika kultūras pilī "Ziemeļblāzma", pavisam tika piešķirtas balvas 16 kategorijās.

Nominācijā "Labākais Latvijas treneris", kurā pretendentu vidū bija brāļu Dukuru tēvs Dainis un brāļu Šicu treneris Jānis Liepa, uzvarēja Latvijas bobsleja izlases vadītājs Sandis Prūsis.

Par Gada sporta notikumu Latvijā tika atzīta Nāciju kausa izcīņa motokrosā Ķegumā, kur sacentās pasaules labākie šie sporta veida pārstāvji. Uz šo titulu pretendēja arī divi ar Siguldu saistīti pasākumi – pirmo reizi notikušais Eiropas čempionāts kamaniņu sportā junioriem un jauniešiem, kurā piedalījās 123 sportisti no 15 valstīm, un tradicionālais Latvijas riteņbraucēju Vienības velobrauciens, kas šogad pulcēja piecus tūkstošus dažādu paaudžu riteņbraucēju no visiem Latvijas novadiem.

Par 2014. gada labāko sportisti otro gadu pēc kārtas Latvijā tika atzīta Eiropas čempione un pasaules čempionāta bronzas medaļniece cīkstone Anastasija Grigorjeva, bet par labāko tehnisko sporta veidu sportistu likumsakarīgi tika atzīts šāgada pasaules rallijkrosa čempionāta laureāts Reinis Nitišs, kurš kļuva arī par Latvijas gada populārāko sportistu, līdzjutēju vērtējumā apsteidzot tenisistu Ernestu Gulbi un biatlonistu Andreju Rastorgujevu.

Par gada labāko sporta spēļu komandu tika atzīta Latvijas hokeja valstsvienība, bet titulu "Gada uzlecošā zvaigzne" ieguva tenisiste Jeļena Ostapenko. Balvu par cīņas gribu ieguva triatlonists Jevgeņijs Birins, kurš prestižā "Ironman" seriāla sacensībās finišējis rāpus, jo aptuveni 200 metru pirms beigām viņam atteikušās darboties kājas.

LOK speciālbalvu saņēma Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis, titulu "Gada sporta skolotājs" ieguva Dmitrijs Gorlačevs no Liepājas A.Puškina 2.vidusskolas, balvu "Paraugs sportā" – volejboliste un trenere Inguna Minusa, Paraolimpiskās komitejas speciālbalvu ieguva šī gada Eiropas čempions šķēpmešanā Dmitrijs Silovs, bet pie Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāla speciālbalvas tika bobslejists Daumants Dreiškens.

Savukārt balvu par mūža ieguldījumu sportā no Valsts prezidenta Andra Bērziņa rokām saņēma Latvijas futbola simtgades labākais tiesnesis, ilggadējais sporta darbinieks, žurnālists un viens no spilgtākajiem futbola entuziastiem pēc valsts neatkarības atjaunošanas Miķelis Rubenis.

Pretendentus Gada balvai izvirzīja sporta federāciju padomes, Latvijas Olimpiskās komitejas pārstāvji, sporta žurnālisti un citi nozares eksperti, bet uzvarētājus noteica žūrija.