22.12.2014 14:58

Izturīgākie regbisti decembra beigās pulcēsies Siguldā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Izturīgākie regbisti decembra beigās pulcēsies Siguldā arhīvs

27. decembrī jau trešo gadu pēc kārtas gadu noslēdzošais Latvijas regbija pasākums notiks Siguldā. Regbija klubs "Sigulda" (RKS) atzīmēs sezonas beigas un kluba patrona Mikus Ozola dzimšanas dienu.

Laukumā neatkarīgi no laikapstākļiem dosies Latvijas izturīgākie regbisti un regbistes.

Oriģinālā veidā gada pēdējās regbija sacensības Siguldā noritēs jau trešo gadu pēc kārtas. Tradīcija aizsākās 2012. gada ziemā, kad Siguldas regbija tēvs Mikus Ozols savu dzimšanas dienu 28. decembrī nolēma atzīmēt, sarīkojot regbija-7 turnīru. Toreiz aicinājumam atsaucās četras komandas, kas ļoti biezā sniegā aizvadīja atraktīvu turnīru. Toreiz spēcīgākie bija mājinieki RK "Sigulda".

Gadu vēlāk mainījās pasākuma formāts. Piedalīties varēja jebkurš interesents, komandas ar spēlētājiem mainījās teju pēc katras spēles. Pērn biezās sniega kupenas un decembra spelgoni aizstāja dubļi un lietus.

Kā būs šogad, varam tikai minēt. Taču spēlēšana notiks jebkuros laikapstākļos – arī sniegputenī un vieglā zemestrīcē, turklāt pēc tāda paša principa kā pērn. Ierasties var jebkurš interesents, izspēlēties pagūs ar visiem un pret visiem. Šogad plānā regbijs visām gaumēm un spējām, gan kontakta, gan bezkontakta paveidi. Spēļu sākums no plkst. 13, norises vieta – Depo laukums.

Blakus regbijam būs neiztrūkstošās vērtības – ugunskurs, karsta tēja un spēcinošas uzkodas. Vakarā – pirtiņa, jubilāra sveikšana un regbija kluba "Sigulda" sezonā iekrāto apbalvojumu pasniegšanas ceremonija.