20.12.2014 19:32

Mārupes basketbolisti LBL2 turnīra pirmo posmu pabeidz ar devīto uzvaru pēc kārtas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes basketbolisti LBL2 turnīra pirmo posmu pabeidz ar devīto uzvaru pēc kārtas arhīvs

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas B apakšgrupas pēdējā kārtā mārupieši gūst divpadsmito uzvaru sezonas 14 spēlēs un starpfinišu sasniedz pirmajā vietā.

LBL2 turnīra pirmo posmu Mārupes sporta centra komanda pabeidza sestdien savā laukumā ar spēli pret bērnu un jaunatnes basketbola skolas "Rīga"/"Jugla/b.a.L.L." komandu. Mājinieki zaudētājos nenonāca ne reizi, un, lai arī vēl otrā puslaika sākumā viņu pārsvars bija tikai 40:35, deviņi pēc kārtas gūtie punkti ļāva panākt pietiekami solīdu pārsvaru un to nosargāt līdz beigām – 82:62 (38:28).

Ar gūtiem punktiem ieguldījumu uzvaras kaldināšanā piedalījās gandrīz visi Mārupes kluba spēlētāji, visvairāk guva LBL2 Mēneša spēlētājs novembrī Armands Seņkāns, Toms Straudovskis (abi pa 15), Nauris Metnieks (14) un Jānis Ramšs (13).

B grupas noslēguma tabulā pa 12 panākumiem un diviem zaudējumiem ir Mārupes komandai un basketbola klubam "Ogre". Otrajā posmā divu apakšgrupu piecas labākās komandas aizvadīs spēles ar pretējās grupas vienībām un sadalīs starta pozīcijas pirms izslēgšanas turnīra, kurā piedalīsies 12 komandas.

LBL trešajā divīzijā pie panākuma ticis basketbola klubs "Sigulda", kas savās mājās ar 91:75 (52:49) pieveica Bauskas bērnu un jaunatnes sporta skolas komandu. Vēl nepilnas piecas minūtes līdz pamatlaika beigām siguldiešu pārsvars bija tikai 79:73, taču galotni mājinieki aizvadīja daudz pārliecinošāk. Jau ierasti BK "Sigulda" sastāvā rezultatīvākie bija Edmunds Tukišs (25 p.) un Raimonds Rudzāts (16).

LBL3 B grupas turnīra tabulā siguldieši ar septiņām uzvarām 12 spēlēs divas kārtas līdz pirmā posma beigām dala trešo vietu ar baušķeniekiem. Viens panākums vairāk un otrā pozīcija ir Saulkrastu komandai. Savukārt A grupā ceturtajā pozīcijā ir Carnikavas basketbolisti (6–4), kuri pirmdien savā laukumā uzņems Iecavas klubu "Dartija".