20.12.2014 19:02

Pierīgas handbola derbijos uzvar salaspilietes un stopiņieši

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas handbola derbijos uzvar salaspilietes un stopiņieši Latvijas Handbola federācija

Vienas dienas laikā Latvijas handbola čempionātā spēkiem mērojās Salaspils un Stopiņu vīru un dāmu komandas. Katrs novads tika pie viena panākuma, turklāt abos gadījumos veiksmīgāki izrādījās viesi.

Ulbrokā Stopiņu novada handbola komanda diezgan negaidīti ar 23:30 (10:17) piekāpās Salaspils sporta skolas vienībai, kas tādējādi revanšējās par pirmā apļa spēlē piedzīvoto zaudējumu.

Pēc līdzīga spēles sākuma (6:5) salaspilietes strauji palielināja pārsvaru līdz 15:7 un pirmo puslaiku pabeidza ar septiņu vārtu pārsvaru. Pēc cīņas atsākšanās laukuma saimnieces pamazam starpību deldēja, un 12 minūtes līdz beigām bija vairs tikai "mīnus viens" (20:21). Šajā brīdi Salaspils handbolistes atbildēja ar trim precīziem metieniem pēc kārtas un aizvadīja spēli līdz uzvarai.

Uzvarētājām Anastasija Agarkova guva astoņus vārtus, Renāte Salmane septiņus un Dace Potapova sešus. Stopiņu NHK rindās rezultatīvākās bija Elza Seržante (8), Daina Sergejeva (5) un Ivita Asare (4).

Līdz ar sestdienas panākumu Salaspils komanda apsteigusi Stopiņu vienību virslīgas turnīra tabulā – Pierīgas dāmu klubiem pēc aizvadītām desmit spēlēm ir attiecīgi desmit un deviņi punkti, kā arī ceturtā un piektā vieta tabulā.

Salaspils sporta namā laukuma saimnieku un Stopiņu handbolistu pirmās līgas spēlē īsta cīņa neizdevās – stopiņieši svinēja pārliecinošu uzvaru 36:19 (17:10). Pa astoņiem vārtiem viesu labā guva Mārtiņš Savickis un Jevgeņijs Abramovs, septiņus Edmunds Bogdanovs, bet salaspiliešiem Kaspars Luksis atzīmējās ar pieciem precīziem raidījumiem.

Pirmās līgas turnīra tabulā Stopiņu NHK saglabā septīto vietu (7 punkti), bet Salaspils komanda ar deviņiem zaudējumiem deviņos mačos ir pēdējā devītajā pozīcijā.