20.12.2014 15:00

FOTO: Kamaniņu braucēji Siguldā sadalījuši Latvijas kausus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Kamaniņu braucēji Siguldā sadalījuši Latvijas kausus Einārs Binders

Latvijas kausa izcīņā pieaugušo konkurencē par uzvarētājiem kļuva krimuldiete Elīza Tīruma, siguldietis Artūrs Dārznieks un divnieku ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kuri mājas trasē pārspēja brāļus Šicus.

Gudramovičs/Kalniņš pirmajā braucienā Andrim un Jurim Šiciem zaudēja sekundes piecas tūkstošdaļas, taču otrajā to ar uzviju atspēlēja un kopvērtējumā titulētos siguldiešus pārspēja par 0,140 sekundēm. Trešajā vietā ierindojās juniori ropažnieks Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzelis (+2,111 s).

Dāmu konkurencē pērn izcīnīto Latvijas kausu savā īpašumā nosargāja Elīza Tīruma, kura bija ātrākā abos braucienos un summā pārspēja juniores Ullu Zirni no Siguldas (+0,722 s), saulkrastieti Kendiju Aparjodi (+1,709 s) un Alisi Evelīnu Mitku (+2,703 s).

Vīru sacensībās labākos rezultātus abos mēģinājumos uzrādīja Artūrs Dārznieks, kurš aiz sevis atstāja gan siguldieti Kristenu Riku Rozīti (+0,412 s), gan krietni pieredzējušākos Kristapu Mauriņu (+0,550 s) un Ināru Kivlenieku (+0,859 s). Junioru konkurencē Gunārs Bergs no Ropažiem pārspēja Kristeru Aparjodu un Ralfu Bērziņu.

Vienlaikus Latvijas kausa izcīņā notika arī jauniešu sacensības vairākās vecuma grupās.

Vecākajā A grupā pirmās trīs vietas ieguva Edgars Karnītis no Sējas novada, Konstantīns Buglaks no Salaspils un Roberts Plūme no Ropažiem, kā arī Kate Keita Farenhorste no Saulkrastiem, Anda Upīte no Sējas un Zelma Bite no Siguldas.

B grupā labākie bija salaspilietis Lukass Krasts un Laura Zutere, jaunākajā C grupā puišiem – siguldietis Valts Pavlovs, bet jauniešu divnieku ekipāžu konkurencē – Stopiņu novada pārstāvji Aksels Tupe un Kaspars Šļakota.