17.12.2014 15:53

Latvijas ranga līderis uzvar šaha turnīros Vangažos un Mālpilī

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas ranga līderis uzvar šaha turnīros Vangažos un Mālpilī arhīvs

Aleksejs Širovs divu dienu laikā pamanījies izcīnīt pirmo vietu gan Inčukalna novada atklātajā šaha čempionātā, gan Mālpils novada domes kausa izcīņā.

Ātrspēles turnīri abos Pierīgas novados pulcēja gandrīz pussimtu šaha cienītāju. Vangažos turnīrs risinājās pēc Šveices sistēmas astoņās kārtās, bet Mālpilī – deviņās kārtās. Bija arī naudas balvas – prēmiju fonds turnīros bija attiecīgi 400 un 450 eiro.

Latvijas ranga līdera reputāciju apliecināja Aleksejs Širovs, kurš divās dienās nepiedzīvoja nevienu zaudējumu – Vangažos viņš savāca septiņus punktus no astoņiem iespējamiem, bet Mālpilī astoņus no deviņiem. Interesanti, ka abos turnīros otrajā vietā aiz uzvarētāja ierindojās cits rīdzinieks Vladimirs Svešņikovs – attiecīgi 6,5 un 7,0 punkti.

Inčukalna čempionātā labākais no Pierīgas novadu šahistiem bija ropažnieks Rolands Bērziņš, kurš ar 5,5 punktiem ieņēma sesto vietu. Labāko desmitnieku noslēdza salaspilietis Imants Kārkliņš un Jurijs Agafonovs no Baltezera (abiem pa 5 p.), bet labākais no mājiniekiem bija Arsenijs Grigorjevs – 4,5 punkti un 20. vieta.

Mālpils domes kausa izcīņā R. Bērziņš ar septiņiem punktiem izcīnīja trešo vietu, par puspunktu apsteidzot Denisu Nikolajevu no Siguldas (4. vieta) un par punktu J. Agafonovu (9. vieta). Mālpilietis Ģirts Lielmežs ar pieciem punktiem ieņēma 17. pozīciju.

Jāpiebilst, ka nesen finišējušajā Latvijas klubu kausa izcīņā šahā otro vietu izcīnīja Olaines/F. Circeņa šaha kluba komanda, kas deviņos mačos ieguva astoņas uzvaras un vienīgo zaudējumu piedzīvoja cīņā ar uzvarētājiem "Termo-Eko"/RŠF šahistiem. Komandas sastāvā spēlēja Normunds Miezis, Jevgēņijs Svešņikovs, Guntis Jankovskis, Kaspars Ramma, Ilmārs Krūms un Elizabete Limanovska.