17.12.2014 11:40

Salaspils handbolistes aizraujošā galotnē pārspēj Latvijas jauniešu izlasi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils handbolistes aizraujošā galotnē pārspēj Latvijas jauniešu izlasi Einārs Kiršteins, LHF

Latvijas dāmu čempionātā otro uzvaru pēc kārtas un ceturto šosezon izcīnījušas Salaspils sporta skolas handbolistes. Nākamā cīņa viņām sestdien Ulbrokā pret valsts čempionēm.

Salaspils sporta namā notikušajā mačā pret Latvijas jaunatnes izlasi ("Lat-98") līdz pat otrā puslaika vidum rezultāts auga vienmērīgi, un nevienai komandai būtisku pārsvaru panākt neizdevās. Tad ar pieciem precīziem metieniem pēc kārtas un izrāvienu 7:1 atzīmējās jaunietes, piecas minūtes līdz beigām panākot 28:24 savā labā.

Kad bija atlicis spēlēt divas minūtes, izlases pārsvars vēl bija 29:27, taču salaspilietes pamanījās ne tikai izlīdzināt rezultātu, bet arī izcīnīt uzvaru 31:29, kas viņām bija otrais panākums abu komandu šīs sezonas savstarpējās spēlēs.

Uzvarētājām Renāte Salmane guva deviņus, Dace Potapova un Anastasija Agarkova – pa septiņiem vārtiem.

Pēc šī panākuma Salaspils sporta komanda virslīgas turnīra tabulā apsteidza jauniešu izlasi un ar astoņiem punktiem deviņās spēlēs pakāpās uz piekto vietu septiņu komandu konkurencē. Nākamā spēle salaspilietēm paredzēta sestdien plkst. 14 Ulbrokā pret ceturtajā pozīcijā esošajām Latvijas čempionēm Stopiņu novada komandas handbolistēm.