16.12.2014 15:03

Babītes un Baldones jātnieki izcīna Rīgas čempionu titulus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes un Baldones jātnieki izcīna Rīgas čempionu titulus Latvijas Jātnieku federācija

Ar Pierīgas sportistu panākumiem izremontētajā un atjaunotajā sporta centra "Kleisti" slēgtajā manēžā aizvadīts Rīgas atklātais čempionāts un jaunatnes meistarsacīkstes jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā un iejādē.

Šķēršļu pārvarēšanā galvenās sacensības par Rīgas čempiona titulu notika maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem un pārlēkšanu. Pamatmaršrutu bez soda punktiem veica pieci sportiskie pāri, kuri sacentās saīsinātā distancē. Bez kļūdām un visātrāk to veica Ģirts Bricis ar zirgu Camparo no Babītes novada sporta kluba "Sport de Lux", aiz sevis atstājot Aleksandru Šakurovu ar Aleju un Calistro.

"Savu šāgada sacensību sezonu faktiski beidzu jau oktobrī, un zirgiem līdz janvārim dota nosacīta atpūta. Taču Latvijā sen nav bijuši mači, tāpēc vajadzēja šo iespēju piedalīties izmantot," Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) preses dienestam skaidroja Ģ. Bricis.

"Man maršrutiem ar 130 cm augstiem šķēršļiem kopā sagatavoti seši zirgi, taču vienās sacensībās var startēt tikai ar trim, tāpēc vajadzēja izvēlēties, ar kuriem piedalīties. Šoreiz izraudzījos tos, kuriem ir mazāka sacensību pieredze un vairāk nepieciešams to papildināt. Un zirgi jaunajos apstākļos nebaidījās startēt, tas labi. Atjaunotajā manēžā startēt bija patīkami – pamats labs, telpā gaišs, rodas plašuma sajūta, silti, ir radīti komforta apstākļi."

Jauniešu un junioru sacensībās pie uzvarām atsevišķos maršrutos tika Laura Penele no Jaunmārupes ZS "Lielceri" un Nellija Nulle no Garkalnes sporta kluba "Gaujas Krasti".

Dienu vēlāk turpat risinājās sacensības iejādē. Rīgas čempiona tituls tika izcīnīts Mazās balvas shēmā, kur pirmās divas vietas ieguva baldoniete Olga Šakurova ar Pentagonu un Reisiju.

"Patīkami bija startēt jaunajā manēžā: labs pamats, gaiši un silti. Ar startiem esmu apmierināta un pat nevaru pateikt, ar kuru zirgu vairāk, jo katrs izpildīja to, uz ko bijām strādājuši un ko vēlējos sasniegt. Šosezon sacensībās īpaši aktīvi nepiedalījos, tāpēc tagad esmu gandarīta ar abu zirgu startu Mazajā balvā," teica Olga Šakurova.